Visoki decibeli mladih nada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srijedu se u unutarnjem dvorištu Karlo Rojca održao koncert demo bendova u sklopu programa Audio Art festivala.

Na njemu je svoje autorske skladbe, ali i poneku obradu, predstavilo sedam bendova: labinski Breech Deenower i Soul Display, pulski Noisefight, Udav, Nulla Osta i Equinoxe te rovinjski The Link 20. Najavljeni bend Shock Treatment je otkazao pa su umjesto njih doslovno uletjeli DJ & The Wootchyak.

U cetverosatnom koncertnom programu bilo je svega: od odlicnih glasnih "izroda" pulske scene grupe Udav koja uvijek istovremeno oduševljava i iritira slušateljeve uši svojim specificnim izricajem, grupe Equinoxe kojima se nesretno poklopi da ne stignu imati tonsku probu pa im treba dobrih 15-ak minuta dok naštimaju instrumente te potom prodrmaju okupljene, labinskih grungera Soul Display, osvježavajucih Breech Deenower koji su oduševili poveci broj publike do melodicno pankerski nastrojenih puležana Noisefight kojima je usred svirke doletio grudnjak na pozornicu.

Okupljena je publika bila opuštena, rasplesana i glasna te je unutarnje dvorište Rojca više izgledalo kao dnevni boravak ogromne obitelji. Održavanje koncerta demo bendova uvijek je pohvalno i takvih manifestacija nikada dovoljno jer gdje bi inace mladi bendovi, osim u svojim garažama ako je uopce i imaju, dobili priliku za svoju svirku?

Na kraju, bitno je napomenuti da su svi bendovi proteklih dana završili radionicu snimanja, u organizaciji Marka Bolkovica iz udruge Sonitus, gdje su snimili svoje demo skladbe.


Podijeli: Facebook Twiter