Visoka ocjena za "Izbaci uljeza"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S visokih 4,44 ocijenila je publika sinoć predstavu "Izbaci uljeza", nastalu u koprodukciji karlovačkog Gradskog kazalištu Zorin dom i Aplauz teatra, odigranu na 14. međunarodnom festivalu komornog teatra Zlatni lan u Umagu.

Režiju ovog komada, u originalu "The Owl and The Pussycat", autora Billa Manhoffa iz 1964. potpisuje Ivana Peroš, a glavne likove, Doris i Felixa, odigrali su Ana Begić-Tahiri i Vladimir Tintor. Riječ je o Manhoffovom najpoznatijem djelu, duhovitoj priči o ljubavi i sudaru dvaju potpuno različitih svjetova.

Doris i Felix vrlo su osebujni likovi - ona je prostitutka koja uvjerava sebe i druge da je glumica i model, a on je blagajnik u knjižari, samoprozvani intelektualac i književnik, koji nikada ništa nije objavio. Njih dvoje utjelovljuju priču o tankoj liniji između ljubavi i mržnje, nepoznavanja sebe, sukoba intelektualnog i emotivnog, a sve su to glumci svojom duhovitošću, šarmom i spontanošću uspješno dočarali.

Komedija je šezdesetih godina u SAD-u izazvala kontroverze zbog odabira glavne glumice Diane Sands koja je bila crnkinja, ali se pokazala odličnim odabirom i osvojila veliki uspjeh. (T. KOCIJANČIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter