Visoka moda prigrlila plastiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prva asocijacija na modne dodatke od plastike i pleksiglasa? Jeftino i neukusno. Sve dok se takvim accessorieom nisu poigrali Prada, Fendi, Burberry.

Torbice, štikle, cak i kapice za kišu totalni su hit dolaze li u materijalima poput plastike i pleksi-stakla. Te fetiš modne radosti, osim u krutom, dolaze i u savitljivom stanju, u kakvom se koriste primjerice za prozirne kišobrane i, kao što je to pokazao Dsquared, kapice za kišu.

Tako ce se ciniti da noge mnogih dama lebde na nevidljivim petama i/ili platformama, a baš su takve na piste ovog proljeca poslali Prada, Michael Kors i Fendi. Osobitu pozornost privlace i špic štikle iz Prade jer se napokon jasno vidi koliko vrh cipele premašuje dužinu stopala. Od savitljive, tanke prozirne plastike su i remencici cipela.



U torbicama modno osviještene i hrabre pripadnice ljepšeg spola nece skrivati ama baš ništa jer ce one biti potpuno prozirne. Najzanimljivije primjerke pokazali su Burberry i Prada.

Od cvrstog pleksiglasa cest je i nakit, osobito narukvice. Iako su svi modni dodaci najcešce u prozirnoj varijanti, poneki detalj odskace i u boji, poput zagasito narancaste ili tamnosmede.

I da, s prozirnim osvježenjima ne ustrucavajte se otici kako na plažu, tako i na gradske špice, pa cak i u mondene nocne provode.


Podijeli: Facebook Twiter