Višnjic mora platiti 65 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznati glumac Goran Višnjic morat ce glumackoj agenciji Kvadar isplatiti 65 milijuna kuna! Odlucio je to zagrebacki Županijski sud unatoc Višnjicevim tvrdnjama da je rijec o lihvarskom ugovoru. Goran Višnjic potpisao je ugovor s agencijom Kvadar 1997. godine.

Prema ugovoru, agencija je imala ekskluzivno pravo zastupanja poznatog glumca u inozemstvu, a za to je trebala dobivati 30 posto provizije od Višnjiceve zarade, piše Vecernji list. Takoder, Višnjic je agenciji trebao placati i penale od 50 posto za uloge koje je sam našao ili mu ih je našao netko treci.

Zbog svega toga, agencija je procijenila da im poznati glumac duguje 65 milijuna kuna. Rijec je o iznosu koji cini trecinu njegovih prihoda. Višnjic se odlucio žaliti Vrhovnom sudu zbog odluke zagrebackog Županijskog suda. Opravdava se da je za potpisivanje takvog ugovora bio premlad i neiskusan.

Medutim, Županijski sud u Zagrebu smatra da to nije baš tako jer je Višnjic u vrijeme potpisivanja ugovora imao 24 godine i bio je zaposlen u kazalištu Gavella. Smatraju da je imao dosta životnog i glumackog iskustva te da je znao što potpisuje.

Poznati glumac od suda je zatražio i da mu Kvadar vrati oko 50.000 kuna koje im je platio nakon što je dobio ulogu u filmu "Practical Magic". Inace, ulogu u tom filmu pronašla mu je agencija UTA. Zagrebacki Županijski sud odbio je Višnjicev zahtjev jer, kako su ustvrdili, Višnjic nema pravo tražiti vracanje onoga što nije bio dužan platiti.

Višnjicevi odvjetnici ocekuju da ce Vrhovni sud prihvatiti njihovu žalbu jer, kako tvrde, uistinu je bila rijec o lihvarskom ugovoru kojim je u to doba mladi Višnjic prevaren.


Podijeli: Facebook Twiter