Višnjanski profesori rade bez plaće već 12 mjeseci!


Visoka poslovna škola s pravom javnosti Višnjan već 12 mjeseci nije isplatila plaće svojim djelatnicima! Posljednja plaća im je isplaćena u lipnju 2014., a nakon toga su se naredala silna obećanja koja su rezultirala da već godinu dana 12 profesora i nekoliko djelatnica u administraciji radi posve besplatno.

Te informacije su nam iznijele dvije nezadovoljne djelatnice škole koje nisu htjele da objavimo njihove podatke u javnosti, a točnost tih navoda nam je potvrdio osnivač i vlasnik škole Robin Paulović.

On je ukratko dodao kako te informacije nisu u interesu javnosti te da je to njihova interna stvar koju rješavaju godinu dana i ako bude potrebno rješavat će i narednih godinu dana. Upitan zašto krši zakon i radnicama predaje nevaljale platne liste koje nisu ovršni instrument, pa putem Fine radnice ne mogu ovršiti račun poslovne škole, Paulović ukratko odgovara da oni koji to trebaju znati ionako već znaju. Porezna i inspektori nisu spriječili nepravilnosti Kako je uopće došlo do problema?

Naše sugovornice kažu da je na kraju svake akademske godine bilo problema s isplatom plaća, a što bi na koncu riješili na jesen kada bi studenti uplatili godišnje školarine koje se kreću od 15 do 22 tisuće kuna.

- Tako je bilo i lani. No, jesen je prošla, a plaće još nismo vidjeli. Paulović se pravdao kako pregovara s partnerom koji će kupiti školu i riješiti sve zaostale probleme. Prošla su četiri potencijalna kupca i ništa nije riješeno. S druge strane, radnici su htjeli ovrhom naplatiti plaće, ali nas je Fina odbila nakon što su 55 dana kod njih bili naši zahtjevi. Odgovorili su nam da na platnoj listi nedostaje datum naplate i da zato to nije ovršni instrument pa nam ne mogu naplatiti plaće. Nakon toga smo poslovnu školu prijavili Inspektoratu rada i Poreznoj upravi. Inspektorat je potvrdio nepravilnosti, ali ništa nije poduzeo da ih spriječi. Porezna uprava zatvara oči pred činjenicom da radnici nisu dobili plaće, nisu plaćeni porezi i doprinosi. Naša poslovna škola uopće nije na listi poslodavaca koji ne isplaćuju plaće. Imamo, dojam kako nikoga nije briga za Visoku poslovnu školu u Višnjanu i za njihove radnike, rekla nam je jedna od sugovornica. (Paolo GREGOROVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

 


Podijeli: Facebook Twiter