Višnjanka prevarila rovinjsku obitelj?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tanja Kovacic (33) iz Višnjana privedena je u srijedu u 15.45 sati u pulski Istražni centar Županijskog suda zbog kaznenog djela prijevare troclane obitelji iz Rovinja, izvijestila je Nataša Rogic, glasnogovornica PU istarske na konferenciji za novinare.

Naime, Kovacic je, predstavljajuci se lažnim imenom, odnosno kao Tania Bartolic iz Poreca, upoznala preko internet portala za upoznavanje Partner zona, 28-godišnjeg A. Z. iz Rovinja te mu ponudila ulaganje u posao s obradom i prodajom dragulja jedne talijanske tvornice u Padovi. Tzv. Tania Bartolic i 28-godišnjak sklopili su ugovor o suradnji te joj je on za pocetak dao 2.100 kuna a ona mu je nakon desetak dana vratila 3.500 kuna kao glavnicu i zaradu. No je predlagala nastavak posla, te je od njega u drugom navratu dobila 5.500 kuna.

U meduvremenu se Rovinjac pohvalio roditeljima velikom zaradom u kratkom roku, na što su roditelji nasjeli. Majka je u posao dala 71 tisucu kuna, a otac sedam tisuca kuna. No, ulagacica Tania Bartolic je novac pokupila i nestala. Obitelj je slucaj prijavila policiji pocetkom sijecnja. Operativnim saznanjem utvrdeno je da se radi upravo o Tanji Kovacic. Ukupna šteta pocinjena rovinjskoj obitelji iznosi 83.500 kuna.

Tanja Kovacic je policiji poznata od ranije. Na poreckom sudu u tijeku su sudenja Tanji Kovacic zbog prijevare i krivotvorenja isprava te zbog lažnog prijavljivanja prijetnji i ucjene u vrijeme dok je radila u Privrednoj banci a potom u Hrvatskoj poštanskoj banci. Sudske rasprave na poreckom sudu obustavljene su u listopadu 2008. godine zbog bolesti optužene Tanje Kovacic.


Podijeli: Facebook Twiter