Višnjancu i Porecanima ukupno 16 g. zatvora za pet razbojstava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na ukupno dvadeset godina i šest mjeseci zatvora u cetvrtak su na Županijskom sudu u Rijeci nepravomocno osudena cetvorica mladica optužena za pet razbojništava na rijeckom podrucju pocinjenih prije devet godina.

Rene Šimetic (30) iz Višnjana nepravomocno je osuden na jedinstvenu zatvorsku kaznu od šest godina, Porecan Renie Juric (27) na pet i pol godina, dok su na cetiri i pol godine osudeni Igor Popovic (28) iz Poreca i Ivan Šain (31) iz Zaprešica.

Šimeticu je produljen pritvor, dok je Juricu, koji se trenutno nalazi u pritvoru pulskog zatvora i to zbog razbojništva, odreden pritvor i u ovom predmetu.



Vijece kojim je predsjedao sudac Saša Cvijetic proglasilo ih je krivima po svim tockama optužnice smatrajuci da je nedvojbeno utvrdeno da su pocinili svih pet razbojništava, što potvrduju iskazi opljackanih djelatnica i videosnimke razbojstava. Sudac Cvijetic istaknuo je da su djela pocinjena planski, u grupi i oružjem.

- Radi se o teškim kaznenim djelima u kojima smo imali prilike cuti žrtve..., iznimno traumatizirane dogadajima, što je vijece imalo u vidu, navedeno je u obrazloženju presude.

Vijece je uzelo u obzir da su optuženici tada bili mladi, za svako djelo je ublažena kazna, ali buduci da se radi o više djela, izrecene su ovakve kazne. Receno je i da se iz evidencije za Šimetica i Jurica vidi da se radi o osobama sklonim kršenju zakona.

USKOK-ovom optužnicom teretili su se za udruživanje u grupu koja je cetiri puta opljackala poštu na Srdocima domogavši se ukupno oko 64.000 kuna, te Europetrolovu benzinsku iz koje je u novcu i bonovima uzeto oko 3.500 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter