Višnjan: Slovenac motociklom jurio 205 km/h

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Gotovo 750 sudionika u prometu kontrolirala je istarska policija u razdoblju od petka do nedjelje. Među 744 kontroliranih vozača i vozila, utvrđeno je 415 prekršaja, a najviše se, uobičajeno, odnosi na prekršaje vezane za brzinu, njih 154.

Pritišćući prejako papučicu gasa, u ovom slučaju motocikla marke BMW, najviše je pretjerao slovenski državljanin, 40-godišnjak iz Ljubljane, koji je proteklog petka jurio Istarskim ipsilonom 205 kilometara na sat. U teškom prekršaju uhvaćen je kod čvora Višnjan, na mjestu gdje je dozvoljena brzina 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja motociklistu je izdan obavezni prekršajni nalog na iznos od 3.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na teritoriju RH u trajanju od mjesec dana.

U periodu od tri dana prometni su policajci kontrolama na istarskim prometnicama utvrdili i 19 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Najviše je u čašicu "zavirio" 34-godišnjak iz Barbana koji je u noći sa subote na nedjelju, oko  3.10 sati u Barbanu, zaustavljen za upravljačem BMW-a pulske registracije u trenutku kada je bio pod utjecajem 1,55 promila alkohola. Vozač je isključen iz prometa te mu je izdan obavezni prekršajni nalog na iznos od 3.000 kuna, a ujedno mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U periodu od petka do nedjelje na području PU istarske zabilježeno19 prometnih nesreća, u kojima je stradalo sedam osoba, jedna je teže ozlijeđena, a šest ih je zadobilo ozljede lakše naravi. U 14 nesreća jedina posljedica bila je materijalna šteta na vozilima. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama iz prometa je isključeno 24 vozača i 8 vozila. (M. VUKŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter