Višnjan: S farme ukradeni fazani


Na farmi u mjestu Rapavel kod Višnjana nepoznati počinitelj je ukrao 15 fazana iz uzgoja vrijednih nekoliko stotina kuna u vlasništvu lovačkog društva Dubrava iz Višnjana. Policija je utvrdila da je počinitelj obio vrata farme tijekom noći s ponedjeljka na utorak i ukrao fazane, a za nepoznatim počiniteljem policija traga.

Predsjednik društva Dubrava Petar Mileša kazao nam je što se dogodilo.

- Fazani su bili namjenjeni našim članovima lovcima za odstrel. U volijeri (kavezu, op. a.) ih je bilo 30, a ukradeno ih je 15 . Ostatak smo nakon provale odlukom pustili na slobodu. Ljudi često kažu da smo ubojice jer tamanimo životinje, no to nije istina. Uzgajamo ih, a potom puštamo i ustreljujemo. No, ne ubijamo sve već se držimo plana odstrela kako za fazane tako i za ostalu divljač. Tu se ne radi o novčanom trošku već o tome da ništa više nije sigurno te se nadamo da će policija odraditi svoj posao, kazao je Mileša.

Vrijednost ukradenih fazana je oko 90 kuna po komadu, a prema riječima lovca i člana društva Dubrava Livija Poropata, koji nas je odveo do volijere, slično se dogodilo i prošle godine kada su ukrali svega nekoliko komada. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter