Višnjan: Provalnici rezali sef na cesti

Izrezani sef (M. SARDELIN)
Izrezani sef (M. SARDELIN)

Nepoznati počinitelji su u noći sa nedjelje na ponedjeljak provalili u Općinsku zgradu u Višnjanu te su iz ureda Javnog bilježnika Anke Poropat izvukli sef na cestu i rezali ga.

Provala se prema izjavama mještana najvjerojatnije dogodila u noći između 1 i 5 sati kada onuda prolazi dostava novina. Poropat je šokirana događajem, a prema svemu sudeći neće faliti niti jedna kuna, već strahuje zbog materijalne štete.

Policija je od zaprimanja dojave u 6.45 sati poslala patrolu u Višnjan koja je trakom ograničila ulazak u zgradu Općine te je opasala sef koji se nalazi na nogostupu desetak metara od ulaza u zgradu.

Pored sefa su provalnici čak ostavili vatrogasni aparat koji je tu bio vjerojatno za slučaj da dođe do zapaljenja dokumenata ili novca prilikom rezanja. Vidljivo je da su fleksericom izrezali dva pravokutna oblika okolo brave, no nisu uspjeli doći do sadržaja.

Policiju je nazvalo dvoje djelatnika općine kada su došli na posao i zatekli sef pored zgrade. Unutra su vidjeli uništene stepenice preko kojih su provalnici doslovno otkotrljali sef u prizemlje. No, kolika je šteta u zgradi treba tek utvrditi.

- Došla sam na posao i vidjela prvo sef kod zgrade, a potom unutra razbijene stepenice. Nismo previše šetali unutra da policiji ne otežamo posao, no štete ima. Odmah smo nazvali policiju i pričekali vani, kazala nam je jedna od djelatnica u općini.

Anka Poropat, javni bilježnik koja ima jedan od ureda u zgradi, kazala nam je da je šokirana događajem i strahuje s kakvom će se materijalnom štetom zateći.

- Zanima me što su napravili u uredu. Sa sefom vidim što se dogodilo, a provalnici očito nisu bili informirani kada su sef od nekoliko stotina kilograma odvukli van zgrade i rezali, budući da u sefu ne samo da ne držim novac, već nema niti nekih važnih dokumenata. Pričekati ću do kada policija odradi svoj dio za vidjeti što me čeka unutra, kazala je Poropat. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA

 


Podijeli: Facebook Twiter