Višnjan: Nacelnik i nona u klincu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema trenutno dostupnim podacima, nacelnik Višnjana Angelo Mattich bio je sudionik verbalnog, a možda i manjeg fizickog duela pred djecjim vrticem u Višnjanu, pri cemu je Esma Ritoša, stanovnica susjedne Vižinade i baka jedne od polaznica vrtica, zadobila lakše tjelesne ozljede.

Iako se sukob dogodio još 19. kolovoza, informacija je procurila u javnost tek u ponedjeljak, kada smo i doznali da je svada povezana s prijeporima oko ovogodišnje odluke višnjanskog vrtica da zbog nedostatka mjesta i novca u iducu pedagošku godinu ne primi djecu koja nemaju prebivalište u višnjanskoj opcini.

Prema policijskom izvješcu, incident se zbio 19. kolovoza u 15.40 sati u Ulici Jože Šurana kada su se verbalno sukobili 38-godišnjak iz Višnjana i 63-godišnjakinja iz Vižinade te protiv oboje slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Neslužbeno se doznaje i da je došlo do naguravanja u kojem je ženska osoba lakše ozljedena.

Premda policija nije dostavila imena aktera ni detalje dogadaja, od samih smo sudionika doznali da je rijec upravo o nacelniku Mattichu i spomenutoj Ritoša. Oboje su potvrdili da je toga dana izbio sukob medu njima, no iznijeli su nam razlicite verzije dogadaja.

"Osjecam se dobro, iako sam nakon svega imala masnicu na ruci. Imam i nalaz lijecnika jer sam odmah otišla na Hitnu", rekla je Ritoša, koju je naš telefonski poziv zatekao na putu u inozemstvu zbog smrtnog slucaja u obitelji. Potvrdila je da je povod sukobu bio upis djece u višnjanski vrtic, o cemu je upravo ona ovog svibnja obavijestila Glas Istre, buduci da je jedna od odbijenih bila i njena unuka.

Nacelnik Mattich, medutim, nijece da je bilo koga naguravao, te je uvjeren da ga doticna gospoda proziva jer smatra da je osobno kriv za odluke Upravnog vijeca vrtica u kojem su prioritet pri upisu dobila djeca iz Opcine Višnjan. (M. DODIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD 31. KOLOVOZA.


Podijeli: Facebook Twiter