Višnjan: Matich protiv IDS-a i SDP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije kandidacijske liste - nezavisna opcinska lista ciji je nositelj Angelo Mattich te zajednicka lista IDS-a i SDP-a - naci ce se na glasackim listicima za izbor clanica i clanova Opcinskog vijeca Višnjan. Prijevremeni izbori u toj opcini, podsjetimo, održat ce se 25. ožujka.

Nositelj nezavisne liste je Angelo Mattich, nacelnik Opcine poznat kao istaknuti clan Ladonje, a na njegovoj listi su Petar Radovan, Peter Poletti, Mario Peršuric, Davorka Travan, Branko Kovacic, Saša Brcic, Nenad Cendak, Nelo Ritoša, Petar Brajkovic i Mirjana Matic.

Promjena na nezavisnoj listi u usporedbi s onom s kojom su se pojavili na posljednjim lokalnim izborima prije tri godine je ta što je kao novo ime uveden Petar Brajkovic umjesto Eligia Bernobica.

S obzirom na to da je u vremenu od proteklih lokalnih izbora osnovana i stranka Ladonja, a ostala je djelovati i istoimena udruga pod cijom su krošnjom okupljene razne nezavisne liste, medu kojima i ona Angela Matticha, pitali smo ga je li njegova nezavisna lista pod Ladonjom ili ne.

- Piše nezavisna lista. Drugo ostavite, nije potrebno pisati, odgovorio nam je Mattich.

Nositelj liste IDS-a i SDP-a je IDS-ovac Bruno Radoš, a iza njega slijedi SDP-ovac Ljubomir Sirotic te Nedeljko Radovcic, Oskar Berneš, Ivan Poleis, Miodrag Majkus, Mariza Štifanic, Melita Temšic, Mira Šuran Dobrilovic, Mateo Žikovic i Marin Rakovac.

Na proteklim izborima za opcinsko vijece IDS i HSS imali su zajednicku listu na kojoj je nositelj bio Radovcic, a zasebnu listu imao je SDP ciji je nositelj bio Sirotic. SDP i nezavisni su nakon izbora ušli u koaliciju, ali je prije nekih godinu dana SDP iz nje izašao. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter