Višnjan: HAC ga ostavio bez pristupnog puta

Za prilazni put koji mu je obećan Severino Radešić bori se već 11 godina (N. LAZAREVIĆ)
Za prilazni put koji mu je obećan Severino Radešić bori se već 11 godina (N. LAZAREVIĆ)

Bujež Severino Radešić niti nakon 11 godina nije raščistio probleme s Hrvatskim autocestama. Naime, 2002. izvlašten je za dio svojeg imanja u Milanezima kod Višnjana zbog potrebe gradnje dionice Istarskog ipsilona Medaki - Višnjan - Nova Vas. Iako nije bio zadovoljan ponuđenom cijenom od oko 132 tisuće kuna za izvlašteni dio površine oko 7.500 četvornih metara, prihvatio ga je i potpisao nagodbu u kojoj piše da će HAC osigurati pristupni put do njegovih preostalih parcela.

No, tvrdi on, do danas se to nije dogodilo, usprkos njegovim brojnim molbama, stotinama telefonskih poziva i žalbama koje je čak uputio predsjedniku države, premijeru, Istarskoj županiji i direktoru HAC-a. Veli da sada umjesto prijašnjih 300 metara, do svog imanja mora prevaliti osam kilometara.

- Više puta mi je u HAC-u rečeno da je novac onomad bio osiguran, ali da ne znaju gdje je završio. Molio sam bez uspjeha da mi, kad su sredstva već potrošena, zamijene zemlju za neku drugu parcelu, veli Radešić.

Zadovoljštinu je odlučio potražiti i sudskim putem. Tužio je HAC i Bouygues, francusku tvrtku koja je gradila Ipsilon. Od Francuza je tražio i dobio odštetu. Svu štetu odmah su platili na temelju nagodbe jer su na njegovom imanju obavljali dubinsko miniranje.

Predmet je nedavno proslijedio i policiji, o čemu u HAC-u ne znaju ništa. U toj su nam tvrtki poručili da ne mogu svakome posebno napraviti prilazni put do parcela, odnosno da je Radešiću put već osiguran. (T. KOCIJANČIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter