Viškovic Vukic jedina kandidatkinja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na jucerašnjoj sjednici Upravnog vijeca Javne ustanove Pula Film Festival potvrdeno je da se na natjecaj za ravnatelja te ustanove prijavila samo dosadašnja ravnateljica Zdenka Viškovic Vukic. Upravno vijece je prihvatilo tu prijavu i nacrt cetverogodišnjeg programa Viškovic Vukic te ga je uputilo na daljnju proceduru Gradu Puli, a o njenom imenovanju ce u konacnici odlucivati pulsko Gradsko vijece, doznajemo od Klare Udovicic, predsjednice Upravnog vijeca JU Pula Film Festivala.

Dosadašnja ravnateljica Viškovic Vukic, koja ce, ako Gradsko vijece potvrdi prijedlog Upravnog vijeca PFF-a, tu funkciju obnašati sljedece cetiri godine, dok traje natjecajna procedura nije htjela davati izjave.

Zdenka Viškovic Vukic je svoj prvi ravnateljski mandat zapocela u veljaci 2007. godine. Javna ustanova Pula Film Festival je tada bila u potpunom financijskom rasulu, a Pula je bila grad bez kina. Viškovic Vukic je uz pristajanje osnivaca, dakle Grada Pule, uspjela kreditom izvuci ustanovu iz dugova i krenuti u obnovu nekadašnjeg kina Zagreb, a sada kina Valli koje je otvoreno 2008. godine.

Njoj i njenoj ekipi može se pripisati i uspješno organiziranje cetiri Festivala igranog filma u Puli na cije se projekcije ponovo pocela vracati publika. Rezultati posjecenosti projekcija tijekom zadnja dva festivalska izdanja govore u prilog toj tezi, naime 2009. godine na festivalskim projekcijama je prisustvovalo 70 tisuca gledatelja, a lani je bilo rekordnih 77 tisuca.


Podijeli: Facebook Twiter