Krajem 18. stoljeca, George Washington je na svome posjedu Mount Vernon poceo proizvoditi viski, što se ubrzo pokazalo kao vrlo uspješan pothvat jer je proizvodnja u godinu dana vrtoglavo rasla. Nažalost, Washington je nedugo nakon toga preminuo, nakon cega se posao znacajno smanjio, a 1814.g destilerija je izgorjela.
Nakon deset godina istraživanja i arheoloških iskopavanja te uloženih 1,3 milijuna dolara, destilerija je 2007.g rekonstruirana i od tada je otvorena za posjetitelje kao jedina autenticna destilerija iz tog doba. Ustanovljeno je da je Washington proizvodio svoj viski od 65 % raži, 30 % kukuruza i 5 % jecmenog slada. Iako se danas vecina americkih viskija proizvodi najvecim djelom od kukuruza, u ono doba raž je bila jeftinija.
Ljubitelji ovog pica imali su priliku kupiti viski koji je izraden po autenticnom receptu, a javno kušanje održalo se na posjedu Mount Vernon. Nekoliko stotina boca, koje su bile na prodaju po 85 dolara, vrlo su brzo našle svoje kupce, a prihod je bio namijenjen za edukacijske programe koji se održavaju na imanju.