Viski po receptu Georgea Washiongtona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Krajem 18. stoljeca, George Washington je na svome posjedu Mount Vernon poceo proizvoditi viski, što se ubrzo pokazalo kao vrlo uspješan pothvat jer je proizvodnja u godinu dana vrtoglavo rasla. Nažalost, Washington je nedugo nakon toga preminuo, nakon cega se posao znacajno smanjio, a 1814.g destilerija je izgorjela.

Nakon deset godina istraživanja i arheoloških iskopavanja te uloženih 1,3 milijuna dolara, destilerija je 2007.g rekonstruirana i od tada je otvorena za posjetitelje kao jedina autenticna destilerija iz tog doba. Ustanovljeno je da je Washington proizvodio svoj viski od 65 % raži, 30 % kukuruza i 5 % jecmenog slada. Iako se danas vecina americkih viskija proizvodi najvecim djelom od kukuruza, u ono doba raž je bila jeftinija.

Ljubitelji ovog pica imali su priliku kupiti viski koji je izraden po autenticnom receptu, a javno kušanje održalo se na posjedu Mount Vernon. Nekoliko stotina boca, koje su bile na prodaju po 85 dolara, vrlo su brzo našle svoje kupce, a prihod je bio namijenjen za edukacijske programe koji se održavaju na imanju.


Podijeli: Facebook Twiter