Višestrukom prekršitelju 15 dana zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Višestruki prometni recidivist M. M. (21) iz Pule, koji je u subotu oko 4.40 sati ponovno zatecen da upravlja motociklom Piaggio bez vozacke dozvole na kolniku Ulice 43. Istarske divizije u Puli, odležat ce petnaest dana u zatvoru, izvijestila je PU istarska.

Naime, nakon što je policija provjerom utvrdila da mladic upravlja motociklom prije stjecanja prava, odnosno da ne posjeduje vozacku dozvolu, ponudeno mu je i alkotestiranje i testiranje na opojne droge, no on je to odbio.

Buduci da je vec evidentiran kao višestruki pocinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te da je postojala bojazan da ce nastaviti vožnju, 21-godišnjak je uhicen i doveden pred prekršajnog suca koji mu je odredio 15-dnevno zadržavanje u pulskom zatvoru.

Nepunih sat vremena kasnije, oko 5.05 sati na kolniku Ulice Luje Adamovica u Rovinju zatecen je T. A. (38) iz Karlovca koji je mopedom Silverstone upravljao pod utjecajem 2,07 promila alkohola u krvi. Buduci da je postojala bojazan da ce nastaviti voziti 38-godišnjak je smješten u posebne prostorije do otrježnjenja.

Tijekom proteklog vikenda na istarskim je cestama evidentirano je 48 prometnih nesreca, od kojih je u 23 ozlijedeno  27 osoba.

Istarska je policija ukupno kontrolirala 542 vozila i vozaca te utvrdila 374 prometna prekršaja. Evidentirano je u 175 slucajeva prekoracenje brzine, te nekorištenje zaštitne kacige (156), nepropisno pretjecanje (45), vožnje pod utjecajem alkohola (27), nevezivanje sigurnosnog pojasa (23), vožnje neregistriranim vozilom (7) i vožnja bez vozacke dozvole (6). Iz prometa je iskljuceno 35 vozaca i devet vozila.


Podijeli: Facebook Twiter