Viseca kuglana za slijepe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U suradnji sa Udrugom slijepih i slabovidnih Istarske županije, Bocarski klub Krušvari uredio je prostor kod stare škole u Racickom Brijegu i postavio visecu kuglanu za slijepe. Za sada kuglanu koristi Mladen Kontic iz Kontici. Viseca kuglana za slijepe prva je takva na buzetskom podrucju i medu rijetkima u Istri. "Prvi sam se puta s visecom kuglanom sreo u edukacijskom-rehabilitacijskom centru slijepih Istre u Cukricima", rekao je Kontic.

Novi sadržaj sportske rekreacije koristi i Konticev prijatelj Nenad Radic iz Racickog Brijega. "Igrao sam dok sam još vidio i znam postupak igre. Što više nas se okupi to bolje", rekao je Nenad i dodao kako planiraju i natjecanja. Kontic pak kaže da je to jedini rekreacijski sadržaj za slijepe na buzetskom podrucju, izuzev onog u Domu za starije i nemocne u Buzetu.

"Materijal za postavljanje kuglane pomogli su nabaviti sponzori, no ova investicija nema veliku financijsku težinu koliko je velika njena vrijednost u tome što predstavlja jedan novi sadržaj za slijepe", kaže potpredsjednik BK Krušvari Loris Matkovic. Klub je osnovan lani i okuplja 35 clanova sa podrucja Racišcine i Mjesnog odbora Krušvari. Aktivan je u gradskoj ligi Grada Buzeta, a namjera kluba je da aktivno natjece i okuplja mještane svih dobnih skupina.


Podijeli: Facebook Twiter