Više za MSUI, manje Cinemaniacu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S ukupno 70 tisuca kuna potpore Muzej suvremene umjetnosti Istre najbogatiji je korisnik stavke Vizualne umjetnosti Programa javnih potreba u kulturi Istarske županije, koja ove godine teži 200 tisuca kuna.

Taj je novac MSUI zatražio za projekt "Pedesete u Istri", odnosno poslove vezane uz kronologiju, evidenciju, reinterpretaciju i valorizaciju pedesetih godina u Istri (50 tisuca) te izložbu "Karlo Paliska/retrospektiva 1966.-2011." (20 tisuca).

MSUI je, podsjetimo, deset tisuca kuna manje nego ove godine dobio i lani za "Pedesete u Istri", dok se istovjetan iznos prošlogodišnjem šalje Hrvatskom društvu likovnih umjetnika Istre, 20 tisuca kuna, ovog puta za njihovu tematsku bijenalnu selektivnu izložbu.

Novigradskom muzeju Lapidarium
dodjeljuje se opet 15 tisuca kuna za programsku djelatnost galerije Rigo, no sada i za drugo izdanje projekta "Arterija", a toliko ce dobiti i Pucko otvoreno ucilište u Porecu za 50. anale. Po pet tisuca kuna manje, odnosno 10 tisuca kuna, ide Gradskoj galeriji u Labinu, koja ove godine prireduje samostalnu izložbu Emila Bobanovica Colica, i Multimedijalnom centru Luka za Cinemaniac.

Toliku ce potporu Istarska županija dati i Zavicajnom muzeju grada Rovinja za izložbu "R. A. P.", Studiju Golo Brdo za godišnju programsku djelatnost, labinskoj galeriji Alvona koja ove godine postavlja izložbu Vanje Popek te umaškoj galeriji Marino Cettina za postav samostalne izložbe Marijana Crtalica. U toj se skupini nalaze i KUD Šikuti Machine s programom izložbi u Šikutima i Svetvincentu.

I za ovu stavku, kao i za sve koje okuplja Program javnih potreba u kulturi, vrijedi izostanak prioritetnih korisnika proracuna. Oni su okupljeni u stavci Kulturni programi - ostalo, neovisno o profilu kulturnog djelovanja.

U slucaju vizualnih umjetnosti tako u posljednjoj stavci izostaje Mediteranski kiparski simpozij kojem je za ovogodišnji program rada Županija namijenila 70 tisuca kuna.


Podijeli: Facebook Twiter