Više vožnji prema turističkim naseljima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas je posljednji dan zimskog režima vožnje autobusa Pulaprometa, jer od sutra voze po ljetnom režimu. Za putnike to prvenstveno znači povećanje broj vožnji autobusa u večernjim satima te vikendom na najfrekventnijim gradskim linijama koje voze do plaža i turističkih naselja Verudele i Stoje. Istodobno smanjuje se broj vožnji na manje frekventnijim linijama za stambena naselja u kojima nema turističkih sadržaja. Riječ je o naseljima Monte Šerpo, Monte Magno i Valdebek.

Ljeti tjedno ima 1.561 vožnja, što u odnosu na zimskih 1.454, predstavlja povećanje od 7 posto. Linija 1 (autobusni kolodvor-centar-Stoja i natrag), 2a (autobusni kolodvor-Veruda-Verudela-Vidikovac-Šijana) i 3a (suprotan smjer kretanja linije 2a) vozit će sat vremena više u režimu od tri vožnje svakih 20 minuta. Još danas će tako voziti do 20.05 sati, a sutra do 21.05. Novost je povećanje broja noćnih vožnji. Danas posljednji autobus kreće u 22.45 sata, a od sutra će zadnji kretati u ponoć i pet minuta.

U zimskom režimu bilo je uobičajeno da subotom kreću svakih 20 minuta, do 17.05 sati. U ljetnom će tako često autobusi voziti do 21.05 sati, nakon toga se prorjeđuje broj vožnji. Nedjeljom će se još i više progustiti broj vožnji. Dosad su autobusi vozili svakih 20 minuta, do 13.05 sati, a od 18. lipnja voze do 21.05 sati svakih 20 minuta, a nakon toga svakih pola sata. Rezultat toga je da se 328 vožnji tjedno na linija 1 i 2a u zimskom režimu, povećava na 369 vožnji u ljetnom. Na liniji 3a broj vožnji se povećava s 320 na 363 za Verudelu i Stoju.

Linija 4 (Veli Vrh-Centar-Valkane-Veruda-Veli Vrh) imat će samo dvije promjene. U zimskom režimu je zadnja vožnja radnim danom kretala s Velog Vrha u 20 sat, a subotom u 13 sati. Sada će posljednja vožnja radnim danom biti u 21 sati, a subotom u 12 sati. Linija 5, koja vozi na relaciji Giardini-Štinjan-Giardini, ljeti postaje 5a i vozi od Giardina preko Štinjana do Puntižele, i natrag. Posljednja vožnja u ljetnom režimu kreće svakog dana s Giardina u 23.30 sati. Dosad je zadnja startala u 21.30 sati radnim danom, odnosno u 19.30 sati subotom i nedjeljom.

Novost je i ukidanje linije 6a koja je svakog radnog dana vozila na relaciji Jadreški - autobusni kolodvor u 7.20 sati. Smanjuje se i broj vožnji na nekim linijama u ljetnom režimu, poput linije 8 (autobusni kolodvor-Monte Magno-Valdebek i obratno). Najveća je promjena što će posljednja vožnja radnim danom kretati u 19.30 sati, a u zimskom je kretala u 20.30 sati. Također, od sutra se ukida i linija 8b koja je vozila do OŠ Vidikovac. Znatno smanjenje broja vožnji zahvatit će i najslabiju liniju broj 9 (autobusni kolodvor-Monte Šerpo i natrag) čiji se broj sa sadašnjih 40 smanjuje na 25. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter