Više vode za sportski centar Valbruna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarski vodovod gradi novi vodovodni ogranak od ulaza u sportski centar Valbruna do glavnog voda vodospreme Valtida. Time ce se osigurati dodatne kolicine vode ne samo za tri nogometna igrališta na Valbruni, vec i za okolni dio Centenera, koji je prikljucen na isti ogranak.

Ova premosnica izmedu glavnog i sporednog ogranka trebala je biti izgradena pred ljeto, kada se, u sklopu priprema za održavanje eurofestivala preuredivala cijela Valbruna. Zbog zgusnutih rokova gradnja je prebacena za jesen, a sada su je odgodile i stalne kiše, zbog kojih je gradnja kroz uredenu parkovnu površinu produžena.

Uz postavljanje navodnjavanja na dva nogometna igrališta, na Valbruni su tijekom preuredenja izgradena i dva igrališta s umjetnom travom te novim logistickim centrom sa svlacionicama, koji trebaju nove kolicine vode. Uz to u trup novoizgradene ceste, kojom se u sportski centar ulazi iz Radiceve, a kada bude dovršen spoj i iz Aleje 30 svibnja, ugradene su vodovodne cijevi, koje ce koristiti i buduci pastoralni centar, takoder na Valbruni.


Podijeli: Facebook Twiter