Više stotina mališana na Erste Plavoj ligi

Tko će brže, jače, bolje (M. ANGELINI)
Tko će brže, jače, bolje (M. ANGELINI)

Na Uljanikovom stadionu u Puli danas je održano 5. kvalifikacijsko natjecanje ovogodišnje Erste Plave lige. Više stotina pulskih osnovnoškolaca nižih razreda trčalo je, skakalo, bacalo kugle, a sve da bi ulovili prva dva mjesta u svojoj disciplini i time osigurali nastup na finalu Lige u Zagrebu.

Djeca su dala sve od sebe. Iako je bilo i ljutnje zbog prevelike želje za pobjedom, natjecanje u svim disciplinama odvijalo se u pravom sportskom duhu - onaj tko je bio najbolji, dobio je zasluženi pljesak i pohvale.

Erste Plava liga natjecanje je koje organiziraju Hrvatski atletski savez i partneri – Erste&Steiermärkische banka i Erste Plavi mirovinski fondovi. Prošle godine sudjelovalo je 398 osnovnoškolaca, a ta se brojka iz godine u godinu povećava.

Pula, podsjetimo, ima dugu atletsku tradiciju. Prije 15 godina bila je domaćin Atletskom kupu Europe i tada su na Verudi trčali, skakali i bacali svjetski prvaci Wilson Kipketer (800 metara), Trine Hattestad (bacanje koplja) i Hanne Haugland (skok u vis). Kladivo je tada bacala današnja "šefica" Erste Plave lige i Hanžekovićevog memorijala Ivana Brkljačić.

Iako je to bilo davno prije negoli su današnji natjecatelji bili rođeni, svakako će poslužiti za daljnji poticaj i motivaciju za nastavak bavljenja ovim sportom. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter