Više putnika - viša cijena taksi prijevoza

(Arhiva)
(Arhiva)

Grad Pula uvažio je prijedloga Obrtničke komore Istarske županije, Udruženja obrtnika Pula, Ceha prijevozničke djelatnosti i Sekcije autotaksista, te odobrio povećanje cijene autotaksi prijevoza putnika na 15 kuna po kilometru vožnje i to samo u slučaju ukoliko se prevozi pet i više putnika. Dosadašnja cijena autotaksi prijevoza bile je identična bez obzira na broj putnika, odnosno iznosila je deset kuna po kilometru vožnje. Prema novoj odluci cijena po kilometru vožnje za jednog do četiri putnika ostaje ista, a za vožnju pet do osam putnika po kilometru vožnje iznosi do maksimalno 15 kuna.

Inače, kada je Grad Pula usvojio odluku o najvišem iznosu cijene usluge autotaksi prijevoza na području Pule u listopadu 2011. godine maksimalna cijena po kilometru vožnje bila je sedam kuna. S vremenom se ona izmijenila na maksimalno deset kuna, a u veljači je Sekcija autotaksista zatražila povećanje cijene za autotaksi prijevoz putnika na 15 kuna po kilometru vožnje i to samo u slučaju ukoliko se prevozi pet i više putnika, sve iz razloga što je za prijevoz od 5 do 8 putnika potrebno vozilo većeg volumena, odnosno vozilo koje ima 6 do 9 sjedala, a koja kategorija vozila ima veću potrošnju goriva, skuplje održavanje i servisiranje.

Slijedom toga Grad je uvažio razlog za povećanje cijene autotaksi prijevoza i to samo za određenu kategoriju vozila sa većim brojem sjedala u odnosu na vozila s 5 sjedala. Cijena za početak vožnje, u koju može, ali i ne mora, biti uključen određen broj kilometara, iznosi maksimalno 15 kuna što je bila i dosadašnja cijena, a cijena čekanja po satu iznosi sto kuna. Noću (od 22 do 6 sati) je 20 posto veća u odnosu na dnevnu vožnju, dok je cijena prijevoza prtljage po komadu pet kuna. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter