Više požara na Puljštini, gašenje otežala bura

Na Rtu Kamenjak, na predjelu Njive, zapalio se automobil
Na Rtu Kamenjak, na predjelu Njive, zapalio se automobil

Pulski su vatrogasci danas tijekom poslijepodneva intervenirali na širem pulskom području zbog tri požara, a najrizičnije je bilo na neprohodnom terenu na području Monte Kopa, gdje je gašenje otežavala jaka bura. Stoga su vatrogascima Javne vatrogasne postaje Pula te dobrovoljnih vatrogasnih društava Pula, Ližnjan i Medulin oko 19 sati u pomoć pristigla i dva kanadera. Požar je ondje izbio nekoliko minuta prije 17 sati, a uz pomoć kanadera lokaliziran je u 19.30 sati. Dotad je vatra zahvatila između šest i sedam hektara, mahom trave i raznog raslinja.

- Kako se požar ne bi ponovno aktivirao, na požarištu tijekom noći ostaje deset vatrogasaca pulskog JVP-a i DVD-a Medulin, kazao je zapovjednik JVP-a Pula Klaudio Karlović.

Gotovo istovremeno nekoliko kilometara dalje, na Rtu Kamenjak, odnosno na predjelu Njive, zapalio se automobil suzuki samurai njemačkih nacionalnih oznaka. S auta je vatra zahvatila i suhu travu uz cestu, ali su je vatrogasci već u 18 sati ugasili. Suzuki je međutim potpuno izgorio, a njegov vlasnik, njemački državljanin, prošao je bez ozljeda jer je na vrijeme uočio dim i izašao iz auta. Prema riječima vlasnika suzukija požar je vjerojatno izbio zbog  kvara na dovodu goriva.

Prije intervencije na području Monte Kopa i Rta Kamenjak, vatrogasci su gasili i požar između Peroja i mjesta Batvači gdje je vatra izbila oko 15 sati. Požar su u 15.45 sati ugasili profesionalni vatrogasci iz Pule i gasitelji dobrovoljnih vatrogasnih društava Peroj i Vodnjan, a opožareno je oko pola hektara makije i trave. (M. KOŠTA; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter