Više ozlijeđenih u sukobima u Skoplju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon intervencije policije prosvjednici su oštetili više vozila u Skoplju te demolirali nekoliko objekata. Više osoba ozlijeđeno je u sukobima koji su izbili tijekom prosvjeda nekoliko stotina mladih koji su protestirali zbog jučerašnjeg napada na grupu albanskih mladića u Skoplju, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Više stotina ljudi mirnom je šetnjom izrazilo prosvjed zbog napada na grupu albanskih mladića, a po dolasku pred zgradu makedonske vlade, demonstranti su počeli bacati kamenje prema pripadnicima snaga sigurnosti. Primjenom sile specijalne policijske snage rastjerale su demonstrante, a prilikom intervencije čulo se više eksplozija. Nakon intervencije policije demonstranti su oštetili više vozila u Skoplju te demolirali nekoliko objekata.

U neredima je ozlijeđeno i nekoliko policajaca, a napetost u makedonskoj prijestolnici i dalje traje.

Proteste je inicirao jučerašnji napad grupe Makedonaca na grupu albanskih srednjoškolaca koji su nakon napada hospitalizirani. Grupa huligana je nakon napada na albanske srednjoškolce potom protestirala i ispred makedonskog parlamenta.

Analitičari smatraju opasnim međuetničke sukobe u Makedoniji, koja bi nakon jučerašnjeg posjeta predstavnika Europske unije i okončanja političke krize, mogla zapasti u novo krizno razdoblje. (Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter