Više od stotinu izlagača na Pula Boat Fairu

Na sajmu će se predstaviti 40 plovila na moru i kopnu (Arhiva)
Na sajmu će se predstaviti 40 plovila na moru i kopnu (Arhiva)

Danas točno u podne u Marini Veruda održat će se svečano otvorenje Međunarodnog sajma brodske opreme i brodova "Pula Boat Fair 2014." koji će trajati do 18. listopada. Radi se o specijaliziranom sajmu poslovnog tipa koji je izrastao u najbrže rastući sajam nautičkog sektora na jadranskom području. Predstavlja vrlo atraktivnu međunarodnu ponudu tvrtkama koje žele promovirati svoje proizvode i pronaći nove poslovne mogućnosti.

Na ovogodišnjem sajmu sudjelovat će više od 100 izlagača iz zemlje i inozemstva, bit će 137 sudionika poslovnih susreta, predstavit će se 40 plovila u moru i na kopnu, a održat će se svjetska i hrvatska premijera motorne jahte. Organizator sajma je Županijska komora Pula, a izvršni je organizator, prema odluci Strukovne grupe, tvrtka Motortech Consulting d.o.o. iz Pule. Nakon svečanosti otvorenja, danas u 13 sati slijedi obilazak sajma s uzvanicima, a od 16 do 16.30 sati održat će se predavanje "Hrvatski klaster konkurentnosti pomorske industrije - jačanje konkurentnosti uključivanjem proizvođača opreme" koje će održati Vedran Slapničar s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Zagreb.

Drugog dana sajma, u četvrtak 16. listopada, sudionicima će se među ostalim, obratiti Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK ŽK Pula, a u 10.20 sati održat će se i predavanje "Financiranje malog i srednjeg poduzetništva" Cinzie Zubin iz HBOR-a. Istog dana, u 10.40 sati održat će se još jedno predavanje, i to "Europska poduzetnička mreža i usluge" koje će voditi Jelena Ravlić, stručni suradnik iz HGK Europske poduzetničke mreže. Ostatak dana rezerviran je za međunarodne poslovne susrete.

U petak, 17. listopada na sajmu su u jutarnjim satima predviđena dva stručna predavanja o zaštiti malih brodova od korozije i obraštanja te istraživanju i eksploatacija ugljikovodika u Jadranu, a od 12 do 13 sati održat će se prezentacija "Energetska učinkovitost pogonskih uređaja na kopnu ? ekološki traktor" te "Energetska učinkovitost pogonskih uređaja na vodi ? uređaj za pogon brodova". Zadnjeg dana sajma, u subotu 18. listopada, od 10 do 15 sati održat će se međunarodna jedriličarska regata "Zlatna ribica 2014 - klasa optimist i laser". Ulaznica na sajam iznosi 20 kuna. (N. SOFTIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter