Više od sto obitelji zanimali uvjeti u pulskim vrtićima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ponedjeljak, 29. svibnja u jutarnjim satima započeli su upisi u sve pulske predškolske ustanove, a istog je dana u popodnevnim satima u 16 dječjih vrtića održan drugi Dan otvorenih vrata. Od ravnateljica tri dječja vrtića doznajemo da im je prilikom otvorenih vrata u posjet došlo više od stotinu obitelji koje su se zanimale o uvjetima koje djeca imaju u svakom pojedinom od njih. To su obitelji čija će djeca najesen krenuti u vrtić, ali su nam ravnateljice rekle da je najviše upita bilo od roditelja djece jasličkog uzrasta.

Jesenski rok

Ravnateljica DV "Mali svijet" Sanja Subotić veli da je tijekom dana otvorenih vrata njihove vrtiće posjetilo 50-ak obitelji na osam lokacija. Ona očekuje da će najesen imati stotinjak novih polaznika, dok će istovremeno iz vrtića u školu krenuti 117 "njezinih" vrtićaraca i 29 polaznika male škole DV "Mali svijet". Inače, taj vrtić broji više od 550 polaznika.

Ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević očekuje 80-ak novih polaznika, ali pojašnjava da roditelji mogu upisati djecu i nakon što 13. lipnja istekne upisni rok.

- Prvog rujna utvrdit ćemo u kojim vrtićima imamo još mjesta i tada očekujemo upis one djece koja se nisu upisala u proljetnom roku. Primjerice, u rujnu će se moći upisati djeca koja tada navrše godinu dana, pojasnila nam je Kovačević te dodala kako su lani upravo u rujnu imali pune ruke posla s upisima.

Da 13. lipanj nije zadnji rok za upis rekla nam je i ravnateljica DV-SI "Rin Tin Tin" Tamara Brussich. Veli da se jedna obitelj, od 30-ak koje su ih posjetile na Danu otvorenih vrata, zanimala za mogućnost jesenskog upisa jer sada nisu sigurni bi li dijete upisali u jaslice ili je ostavili na čuvanju kod none. "No, koliko ćemo još djece moći primiti u rujnu znat ćemo kada saznamo koliko je ostalo slobodnih mjesta nakon proljetnih upisa", pojasnila je. Brussich je dodala kako će 56 polaznika "Rin Tin Tin" na jesen krenuti u prvi razred, a tada očekuju da će dobiti 60-ak novih polaznika vrtića. (Paulo GREGOROVIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter