Više od sedam tisuća gostiju posjetilo Bale


Tradicionalna "Baljanska noć" ove je subote nadmašila sve dosadašnje prema broju posjetitelja. Prema riječima organizatora, Općine i Turističke zajednice Bala, bilo je više od sedam tisuća gostiju. Za stići s jedne strane Trga La Musa na drugi trebalo je puno vremena i strpljenja. U tom metežu i gužvi strpljenje je bilo najpoželjnija osobina. Posebno dugotrajno bilo je čekanje na hranu s roštilja. Uz nekolicinu brzih i spretnih ugostitelja, većina njih kao da se nije snašla u ovoj navali gostiju. Opet, s druge strane, prokomentirao je  jedan ugostitelj "ne možeš ni više ni brže sa samo deset prstiju".

Rasplesala publiku

Zvijezda večeri Jelena Rozga rasplesala je i raspjevala publiku. Mlađahne djevojčice njene su pjesme pjevale sve u šesnaest. Prvi je set Jele uz pomoć publike odradila odlično, da bi ponovno iza ponoći, vatrometa i izvlačenja nagradnih loto brojeva, preuzela mikrofon u svoje ruke. Oko ponoći bljesnuo je vatromet koji je poput onog na Rovinjskoj noći, izazvao opće oduševljenje i poglede uprte visoko u nebo. Nije izostao pljesak za organizatore Baljanske noći.

No, ipak kada bih sve stavila na vagu najuzbudljiviji je trenutak bio onaj u kojemu su se gotovo pa svi posjetitelji Bala nadali da će baš njihov lutrijski broj biti nagradni, da će s glanc novim automobilom otići iz Bala.

Auto ide u Italiju

Međutim, božica Fortuna rekla je svoje. Na nagradnoj lutriji najvrjedniju nagradu auto Citroen C1 osvojio je Matteo Barzan gosti iz Pordenona, skuter je odvezla Sanja Orbanić u svoj Golaš, dok je TV  osvojila Lolita Galović iz Bala. Četvrta nagrada bicikl pripala je broju 00462  nepoznatog vlasnika kojemu sada organizatori daju rok od mjesec dana da se javi u baljansku Turističku zajednicu i odpedalira s osvojenom nagradom. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter