Više od milijun kuna za obnovu krova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dogodine cemo barem nastojati zamijeniti krov srednjoškolske sportske dvorane koji prokišnjava, porucuje labinski gradonacelnik Tulio Demetlika upitan o obnovi objekta cesto tematiziranog na sjednicama Gradskog vijeca.

Tom je zgodom podeštot isticao da zamjena dotrajalog salonitnog krova, prema troškovniku, košta oko 1,1 milijun kuna. Gotovo trecina novca otišla bi, kaže, na skidanje i zbrinjavanje tog po okoliš i zdravlje opasnog materijala.

Dvorana je izgradena prije 30-ak godina, nakon što su legendarne »labudice« ušle u Prvu rukometnu ligu, a otad prakticki nije obnavljana. Osim «mokrih uvjeta», opasnost po korisnike predstavljaju glomazni radijatori tik uz igralište, ali i dotrajali parket te odlomljeni dijelovi vanjskog stubišta. I neprimjerene svlacionice nisu odoljele zubu vremena - tuš-kade su potpuno hrdave, nedostaju pipe…



Premda je gradonacelnik najavljivao da ce projekt kompletne rekonstrukcije dvorane biti gotov do 15. kolovoza, nedavno je stigla odgoda. Grad je sa Županijom, koja kao osnivac škole upravlja objektom, od projektanata zatražio uskladivanje dokumentacije s najnovijim propisima vezano uz energetsku ucinkovitost, prenosi Demetlika.

- Fond za energetsku ucinkovitost raspisuje natjecaje za projekte koji se temelje na uštedi energije pa racunamo da bismo dogodine mogli konkurirati i dobiti novcanu potporu, kaže gradonacelnik.

Veli da projektanti drugu, finalnu fazu sanacije dvorane procjenjuju na oko 30 posto vrijednosti izgradnje nove, konkretno oko 10 milijuna kuna. Nije nam znao reci kada bi to moglo uslijediti.

Nova dvorana - cija je izgradnja Urbanistickim planom predvidena u sportsko-rekreacijskom centru u zoni Kršin (iza autobusnog kolodvora) - zasad je tek sanak pusti.

Resorni županijski procelnik Mladen Dušman kaže da je teško govoriti o rokovima sanacije dvorane jer još nije definiran ni troškovnik, a i tek se pocinju slagati proracuni Grada i Županije za iducu godinu.

- Nismo za parcijalna, vec cjelovita rješenja – zamjenu rasvjete, sanitarnih cvorova, podova - i fazni pristup te udovoljavanje novim standardima, pogotovo onim natjecateljskim. Teško je govoriti u kojem ce odnosu novcano sudjelovati Grad i Županija buduci da su naša sredstva vezana za decentralizaciju, napominje Dušman.


Podijeli: Facebook Twiter