Više od festivala - Rovinj koji pjeva i svira

Vizualizacija budućih vila i depandanse hotela na otoku Sveti Nikola u Poreču
Vizualizacija budućih vila i depandanse hotela na otoku Sveti Nikola u Poreču

Festival dobih vibracija i mjesto okupljanja svih generacija okupljenih pod legendarnom "tko pjeva (i svira) zlo ne misli" telegrafsko je izviješće druge po redu glazbene večeri 9. Rovinj Music Festivala.

Jer, nakon odličnog nastupa zagrebačkog banda Mongroove, održanog u srijedu navečer u kazalištu Gandusio, sinoćna je svirka u šatoru na Valdibori na scenu izvela više od stotinu izvođača. Točnije, njih 147 svih uzrasta, profesija i ambicija okupljenih u odličan projekt Glazbenog laboratorija, koji od 2015. godine, svojim programom okuplja sve koji se glazbom žele okušati pod svijetlima pozornice kroz vokalne ili instrumentalne sposobnosti.

Podrška brojne publike

Za svoj su "prvi pljesak" izvođači uložili puno truda, sate i sate vježbanja, i pažnje njihovih glazbenih mentora, odnosno petnaestak profesionalnih glazbenika pod čijom dirigentskom palicom uče pjevati i svirati.

Upravo RMF svima je njima osigurao nastup pod svijetlima reflektora i uz podršku mnogobrojne publike da se okušaju i pokažu sve ono što su vlastitom upornošću, ali i ljubavi prema glazbi naučili. A za svoj su trud nagrađeni mnogobrojnom publikom (na čijem bi im broju zavidjeli i mnogi poznatiji bendovi) i odličnom atmosferom koju su sami i uz svesrdnu suradnju s publikom, učinili slavljeničkom. Šećer na kraju bio je i nastup domaćeg i sve popularnijeg banda "The Link 20".

U subotu Atomsko i Opća opasnost

Posljednji festivalski dan bit će u znaku Atomskog skloništa i Opće opasnosti, koji nastupaju u subotu, kada će biti poznato i koji je demo bend (KI, Talequale, Negdje između ili Loreli) ponio titulu najboljeg, i osvojio pravo na nastup na sljedećem jubilarnom 10. RMF-u. Pobjednički bend osvojit će i pet tisuća kuna koliko i iznosi nagradni fond za RMF-ovog pobjednika. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter