Više od dvije tisuće motora protutnjalo Pulom

(Alen Kalebić)
(Alen Kalebić)

Oko 2.500 motocikala protutnjalo je danas poslijepodne Pulom u tradicionalnom defileu koji se održava u sklopu Croatia Bike Weeka, koji je ove godine došao do 22. izdanja. U povorci koja je prošla gradom sjatili su se motoristi iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, SAD-a, Švicarske, Austrije, Francuske, Slovačke, Belgije, Škotske, pa čak i iz Katara.

Kolona je krenula s Monumenata gdje je središnja točka zbivanja cijele manifestacije i okupljanja njenih sudionika, a gdje se ove godine okupilo šest do sedam tisuća motocikala. Na čelu jučerašnje oktanske povorke uz predsjednika moto kluba Twin Horn MC Edija Ljubića na jednom se motoru "stisnuo" i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Nakon polaska daljnje točke bile su Creska, 119. Brigade, Riva, Flaciusova, Arsenalska, Jeretova, Stoja, Uskočka, Lungo Mare, Valsaline, Veruda, Tommasinijeva, Mornarički trg, Arsenalska, Dobrilina, Laginjina, Giardini, Istarska, 43. Istarske divizije, Cesta prekomorskih brigada, te su se bajkeri nakon obilaska grada vratili natrag prema Monumentima, gdje ih je čekao nastavak programa.

Poslijepodnevni i noćni program bit će također vrlo bogat, pa su danas na programu bili između ostalog moto igre, stunt show Dejana Špoljara, kasnonoćni sexy show, nastup Vedrana Božića i Rock mastersa sa obradama pjesama Jimija Hendrixa, a za glavni ovogodišnji koncertni nastup najavljeni su iskusni rockeri Opća opasnost.

Defile tolikog broja dvokotačnih ljubimaca ne bi mogao proći bez pomoći prometne policije i redara. Na koncu je sve prošlo bez problema, Puljani i njihovi gosti bajkere su na ruti dočekivali i mahali, a duga kolona je zastala par puta.

Croatia Bike Week počeo je u ponedjeljak i održavao se na više lokacija u gradu, a sutra je dan kada će se njegovi sudionici razići. Organizatori ponosno ističu da se zbog ovog velikog moto okupljanja Pula već odavno krasi titulom bajkerskog grada te je obilježena na mapama mnogih moto turista i avanturista. (Mladen RADIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter