Više od desetljeća domaće riznice bluesa

Double Dose
Double Dose

Specijalizirana emisija o blues glazbi, kao i glazbenicima koji izvode tu glazbu i njihovim života, pod nazivom "Blues Cafe", od 2004. godine emitira se ponedjeljkom na valovima Radio Pule. Inicijator, urednik i voditelj ove emisije je Miodrag Macura, poznatiji u glazbenim krugovima kao Mimi King, a svake godine održi se i tradicionalno, slavljeničko izdanje, gdje se u sklopu emisije na radiju prenosi koncertni program uživo.

Tako su ovog ponedjeljka u pulskom caffe baru Bass nastupili sastavi Double Dose, CherryBombz i Southern Comfort - riječ je redom o pulskim sastavima, a koncertnu večer otvorio je Double Dose, najdugovječniji pulski blues band koji predvodi voditelj emisije Mimi King. Svi sastavi predstavili su obrade znanih pjesama sastava poput Freddieja Kinga, Allman Brothersa, ZZ Topa i drugih, a nakon "službenog" dijela programa, koji se od 19 do 20 sati prenosio uživo na valovima Radio Pule, svirka se nastavila u opuštenom neobaveznom jam sessionu. Brojna je publika pristigla u caffe bar Bass na ovo koncertno izdanje Blues Cafea, a večer je svirkom zatvorio domaćin - Miodrag Macura alias Mimi King sa sastavom Double Dose.

Vladala je opuštena atmosfera uz lagane zvuke bluesa i rocka, a nekoliko posjetitelja su prokomentirali da bi se ovakve manifestacije trebale događati češće u tjednu i u takvom ranom terminu. Također, brojni posjetitelji su dobar pokazatelj i da u Puli postoji publika koja voli ovaj glazbeni žanr, a valja napomenuti i da svake godine rođendansko, koncertno izdanje Blues Cafea privuče sve veći broj posjetitelja. (B. ĆUSTIĆ JURAGA)


Podijeli: Facebook Twiter