Više od četiri milijuna kuna za bivšu kotlovnicu

Red revije, red plesa - dojmljiva salsa
Red revije, red plesa - dojmljiva salsa

Prodana su i dva preostala poslovna prostora bivše Modne kuće Arena na rivi, i to za nevjerojatni iznos od nešto više od 6,5 milijuna kuna. Za onaj bivše kotlovnice u prizemlju zgrade uplaćeno je 4,3 milijuna kuna, a za onaj prostor bivše pekare 2,3 milijuna kuna.

Trafostanica prodana HEP-u

Skuplji prostor izlicitirala je firma Campo Marzio iz Pule registrirana za djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane čiji su vlasnici braća Otočan. Drugi prostor kupila je firma iz Galižane Div Planet registrirana za djelatnosti koje obuhvaćaju proizvodnju, maloprodaju i veleprodaju suvenira i prigodnih poklona, čiji je vlasnik Danijel Novak. Svi su ovi podaci objavljeni na web stranici e-oglasna ploča ministarstva pravosuđa.

Prodaju nam je potvrdila i stečajna upraviteljica Arene Modne kuće Marija Ružić, kazavši da su iznosi već uplaćeni te da se na jednom od prodanih prostora, onom bivše pekare, već uvelike radi te je u fazi adaptacije. Rekla je tako da su prodajom posljednja dva prostora Arene, "zaokružene" sve radnje. Treći prostor, koji je također bio na licitaciji, u biti trafostanica, prodana je HEP-u koji je za nju izdvojio 126 tisuća kuna.

Licitacija je, podsjetimo, održana sredinom rujna ove godine, i ove su dvije tvrtke tada izlicitirale prostore. Kotlovnica, površine 185 kvadrata, prodavala se po početnoj cijeni od gotovo milijun kuna, dok je početna cijena pekare, površine 54 kvadrata, bila 294 tisuće kuna.

Prije nego li su donesena rješenja o prodaji i uplati, pokušali smo razgovarati s jednim od kupaca, Tonijem-Dorijanom Otočanom, no tada nije htio otkriti što namjeravaju raditi u tom atraktivnom prostoru. Pretpostavljalo se da je velika zapreka zaključenju posla zapravo velebni dimnjak koji nadvisuje Kandlerovu ulicu, a koji je u vrlo derutnom stanju i čija sanacija košta pravo malo bogatstvo. Jučer smo ga opet pokušali kontaktirati ne bi li doznali koji su sada planovi, nakon uplaćenog novca, s ovim vrlo atraktivnim prostorom te hoće li i kada rušiti veliki dimnjak koji je eto, s godinama postao gotovo simbol grada Pule.

Kako nam je rekao, najprije treba dogovoriti s drugim suvlasnicima brojne detalje i odnose, a zatim sukladno prostorno-planskim mogućnostima definirati najprikladniju namjenu.

- Valja uzeti u obzir valorizaciju i arhitektonske karakteristike postojećeg objekta, a zatim i ekonomsku i financijsku održivost buduće namjene, sve u skladu s potrebama tržišta, rekao nam je jučer Toni-Dorijano Otočan te dodao kako je još sve u razradi pa bi stoga bilo kakva preciznija najava u ovom trenutku bila preuranjena. (Nera SOFTIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter