Više od 65 vrsta slastica na gradskoj placi

(Z. STRAHINJA)
(Z. STRAHINJA)

Bumbarske torte, pampagnachi, amarette, bumbarske kroštule, cassettini, cukerančići samo su neki tradicionalni kolači od oko 65 vrsta koliko su ih prekjučer na vodnjanskoj placi ponudile tamošnje domaćice. Za manifestaciju "Slatko ljeto", koje se u sklopu Vodnjanskog ljeta održava osmu godinu za redom, 34 vrijednih žena okupio je Sindikat umirovljenika Hrvatske, podružnica Pula - ogranak Vodnjana, organizator fešte, a one su spremile mnoštvo kolača i prodavale ih navečer na placi. Prihod od kolača i keksa, koje su namiješane u kutiji nudile po 20 kuna, ići će u humanitarne svrhe, rekla nam je tajnica vodnjanskog ogranka Mirella Marini.

Središnji gradski trg ispunila je mnogobrojna publika, tražili su se stolovi više u središnjem dijelu, ali i u okolnim ugostiteljskim objektima. Ionako slatku večer uvijek aktualnom glazbom začinili su kultni Anelidi pa su mnogi poneseni atmosferom i zaplesali na placi. Dotle je prodaja bonova za slastice išla vrlo brzo, pa u konačni uspjeh fešte ne treba sumnjati.

Slatkog ljeta, kaže nam organizatorica Marini, ne bi bilo bez vrijednih vodnjanskih domaćica koje uz modernije kolače, još čuvaju recepte i posjeduju umijeće pripreme tradicionalnih slastica. Uz pokroviteljstvo Grada, za uspješno odvijanje manifestacije ruku pomoći Sindikatu su dali i lokalna Zajednica Talijana te obitelj Buršić s istoimene stancije. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter