Više od 600 šetača kroz vinograde sjeverozapadne Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ni kiša nije uspjela zaustaviti zaljubljenike u vino i šetnju koji su se danas okupili na 3. Istria Wine & Walku koji organizira klaster Sjeverozapadne Istre. U vinogradima sjeverozapadne Istre uživalo je više od 600 šetača, a osim domaćih bilo je i puno stranih gostiju, najviše iz Slovenije i Italije. Jedanaest kilometara inspirativne šetnje, devet vrhunskih istarskih vinara i sedam okrjepnih stajališta obilježili su ovogodišnju manifestaciju.

Prvi su šetači ujutro u Bujama preuzeli svoju degustacijsku čašu te krenuli put Parka prirode Škarline i vinograda Santa Lucija. Osim kvalitetnih vina na okrjepnim stanicama na svaka dva kilometra, uživali su u bojama i okusima Istre na vijugavim cestama uz vinograde i maslinike. Opustili su se na vidikovcu s pogledom na planinske vrhove Ćićarije te posjetili izložbu "Maslina" u galeriji Tigor i još dva vinska podruma nadomak Brtonigle. Tijekom šetnje uživali su u okusima istarske malvazije, terana i rose pjenušca te u raznim istarskim specijalitetima.

Šetnja je završila u Bujama gdje je ugostiteljska ponuda bila bogatija nego ikad, a zabava potrajala do dugo u noć uz grupu Febra. Među šetačima bili su i svjetski poznati blogeri braća Arvin i Robin Finger, autori popularnog Instagram profila Discover Earth, influenceri koje je u Istru doveo uspješan projekt županijske Turističke zajednice "Share Istria". Marketinški projekt već treću godinu za redom okuplja utjecajne putopisne blogere, zahvaljujući čijim objavama slike iz Istre obilaze svijet. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter