Više od 50 građana odazvalo se prakticiranju joge na otvorenom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas je u Šijanskoj šumi održano prigodno obilježavanje Svjetskog dana joge, 21. lipnja, u organizaciji pulskog centra Joge u svakodnevnom životu. Više od 50-ak Puljana, ali i gostiju iz Labina i Rijeke, odazvalo se vježbanju na glavnoj poljani ove park šume pod vodstvom kineziologa i instruktora joge Roberta Bošca. Naime, centri Joge u svakodnevnom životu širom svijeta, pa tako i u Hrvatskoj u suradnji s Indijskim veleposlanstvom u Zagrebu, već treću godinu zaredom obilježavaju taj dan kroz razna događanja. Svi centri u svijetu osiguravaju besplatno vježbanje joge u periodu između 17. i 25. lipnja kako bi svi imali priliku doživjeti mnoge prednosti koje joga donosi za zdravlje tijela, uma i duše.

Prilagođeno svim dobnim skupinama

- Vježbanje u našem centru prilagođeno je svim dobnim skupinama, ali i situacijama i periodima u svakodnevnom životu. Vježbanje je stoga relativno lagano, neagresivno, a mogu vježbati i stari i mladi. Potrebno je doći u udobnoj odjeći i donijeti prostirku ili ručnik, poručio je Božac.

Jedna od najmlađih vježbačica danas je bila 8-godišnja Tea Blažević koja je s mamom Tamarom Jan Blažević potegla iz Labina. U šali kaže kako vježba još dok je bila mami u trbuhu, jer se mama Tamara sprema za instruktora joge, a posebno za instruktora dječje joge što, kaže, nije tako jednostavno postati. Inače, Tei se joga sviđa i vježba je redovno s mamom kući.

Među starijima, pak, bio je 71-godišnji Gianni Brunetti, također iz Labina. S jogom se počeo baviti još 1975. godine, najprije sam, učeći iz knjiga, a potom, od 90-ih godina nadalje, pridružio se tada novom centru Joge u svakodnevnom životu i nastavio vježbati do danas, a nastavit će i nadalje sve dok bude mogao.

- Svatko se pridružuje jogi iz nekog svog razloga: mladi radi sporta, oni stariji radi zdravlja, netko zbog filozofije ili iz duhovnog razloga, jer ipak je joga put, i to poseban, prema bogu. Stoga ću i dalje prakticirati jogu dokle god budem mogao. Idemo dalje, rekao nam je simpatični Gianni. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter