Više od 40 ozlijedenih u sukobu na Kosovu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 40 ljudi, medu kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijedeno je u cetvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih gradana i kosovske policije na granicnom prijelazu Merdare na jugu Srbije prema Kosovu.

Do sukoba je, kako izvješcuju beogradski i prištinski mediji, došlo rano jutros, kad skupini srbijanskih gradana, koji su autobusom pošli prema kosovskom mjestu Gazimestanu kako bi obilježili srbijanski vjerski blagdan Vidovdan, nije dopušten ulazak na Kosovo.

Do izgreda je, kako prenose mediji u Beogradu, došlo nakon što ih je na Merdaru zaustavila kosovska policija i pokušala vratiti natrag, pri cemu su korišteni suzavac i gumeni meci, a ozlijedeno je oko 20 civila.

Kosovski mediji na albanskom jeziku izvješcuju da je kosovska policija blokirala prolaz skupini poznatoj kao ''Delije'' (navijaci srbijanskog kluba Crvena zvezda) te da je vecina policajaca ozlijedena kamenjem koje je ta skupina bacala na policiju.

Dodaje se kako su, prema prvim informacijama, ozlijedena 24 pripadnika kosovske policije, te da su se tijekom sukoba culi i pucnji iz vatrenog oružja. Pretpostavlja se da je skupina iz Srbije, koja se sukobila s policijom, bila krenula na Gazimestan radi obilježavanja 623. godišnjice Kosovske bitke, održane 28. lipnja 1389. godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter