Više od 300 djece zacrvenilo Portaratu

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Više od 300 djece vrtićkog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta odazvalo se u ponedjeljak festivalu "Zacrvenimo se" Gradskog društva Crvenog križa Pula kojim je započelo obilježavanje Tjedna Crvenog križa. Inače, tjedan je započeo u nedjelju 8. svibnja i traje do 15. svibnja.

- Ovo je prva u nizu aktivnosti kojoj su se odazvala djeca vrtića i osnovnih škola te prvi puta jedna srednja i to Medicinska škola Pula uz Centar za radnu terapiju i rehabilitaciju, Centar za rehabilitaciju i mnogi drugi. Svaki od njih odradio je dio nastupa, pjesmom ili plesom, a sve sa zajedničkim ciljem proslave rođendana našeg osnivača Henryja Dunanta, utemeljitelja Pokreta Crvenog križa, ali i promicanja volonterstva, humanosti, dobrote i svih stvari koji inače krase Crveni križ, rekla nam je Jelena Rupčić, voditeljica mladeži CK-a Pula. Inače, Gradsko društvo Crvenog križa Pula ima 50-ak mladih članova i 130 volontera.

Aktivnosti u Tjednu Crvenog križa nastavljaju se već u utorak u 17 sati projekcijom filma "Dvije sestre" u Kinu Valli koji obrađuje tematiku trgovanja ljudima. Ulaz je besplatan. U srijedu, s početkom u 18 sati u Zajednici Talijana, Circolu, održat će se i godišnja skupština CK-a Pule koja će ove godine biti posvećena upravo mladima i njihovom djelovanju. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter