Više od 30 izvođača na pet lokacija u Puli

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Svjetski dan glazbe manifestacija je koja će se sutra prvi put obilježiti i u Puli na nekoliko lokacija u centru grada gdje će ujutro i navečer nastupiti više od 30 izvođača, uglavnom iz Pule i Istre. Bit će tu nekih dobro poznatih imena, a cijela manifestacija kreće u jutarnjim satima, u 9.10 na Tržnici s Puhačkim orkestrom grada Pule. Nakon što pulski puhači završe svoj dio na Tržnici, oko 9.30 kreću na Korzo, gdje će odraditi isti program do 10 sati, te tako otvoriti taj drugi glazbeni punkt, nakon čega kreću nastupi na Portarati, a nastupi na Tržnici i kod Zlatnih vrata bi trebali biti gotovi do podneva.

Navečer programi počinju u 20 sati i traju do ponoći. Kod večernje varijante neće biti nastupa na Tržnici nego će mjesta zbivanja biti Forum, Korzo, Portarata i Trg sv. Tome, kod knjižare Petit.

Portarata će tako biti u znaku akustične svirke, na Korzu je punkt s DJ-ima koji će puštati elektroničku glazbu, Forum je rezerviran za nešto specifičnije varijante, dok je trg sv. Tome rezerviran za zanimljivu izmjenu zborova i klasičara, među kojima će i biti Bruno Krajcar. Posebnost ovog mjesta je što će biti postavljena dva punkta pa će na trgu nastupiti tri velika zbora, a preko puta, kod knjižare će koncertirati izvođači klasične glazbe.

Ovu manifestaciju u Puli organizira Hrvatska glazbena unija u suradnji s Gradom Pula, a osim u najvećem istarskom gradu manifestacija se održava u još nekoliko hrvatskih gradova. Manifestacija se tradicionalno slavi 21. lipnja u više od 400 svjetskih gradova u kojima glazbenici najraznovrsnijih glazbenih pravaca svojom besplatnom svirkom tako uveličaju ovaj dan. Na koncertima se amaterska glazbena scena susreće s profesionalnom.

I u Puli će glazbenici slaviti glazbu u različitim varijantama od klasike do elektronske glazbe, preko zborskog i klapskog pjevanja do zanimljivih akustičnih kombinacija, te orkestralnih izvedbi. Želja organizatora je da ova manifestacija postane tradicionalna, te da iz godine u godinu okuplja sve više glazbenika. (M. RADIĆ)
 


Podijeli: Facebook Twiter