Više od 2,2 milijuna kuna za zdravlje građana Istre

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Na javnom natječaju Istarske županije za financiranje projekata iz područja zdravstva i socijalne skrbi ove su godine odabrana 72 projekta ukupne vrijednosti iznad 2,2 milijuna kuna. Najmanji iznos po projektu iznosi 5.000 kuna, a najveći 200.000. Župan Valter Flego tim je povodom komentirao da je briga za zdravlje građana i najranjivije skupine visoko na listi prioriteta Istarske županije.

- Javno-zdravstvenim programima i ulaganjem u zdravstvenu infrastrukturu unaprjeđujemo brigu za zdravlje građana Istre, a mjerama socijalne skrbi osiguravamo životni standard naših najugroženijih sugrađana i primjereno zadovoljavanje potreba socijalno osjetljivih skupina, naglasio je župan Flego te podsjetio na niz projekata realiziranih na području zdravstva i socijalne skrbi. Pored gradnje nove Opće bolnice u Puli, najznačajnijeg projekta, spomenuo je i uređenje Odjela za hitni bolnički prijem i Odjela za psihijatriju pulske bolnice, dogradnju i opremanje Hitne medicinske službe u Umagu, početak izgradnje prve medicinsko-terapeutske plaže na Jadranu u sklopu rovinjske ortopedske bolnice, otvaranje prihvatilišta za beskućnike, rekonstrukciju i dogradnju domova za starije osobe diljem Istre te druge.

Na javni natječaj mogle su se javiti udruge i ustanove čiji projekti ostvaruju ciljeve iz Plana za zdravlje i socijalno blagostanje Istarske županije. Ovogodišnja su prioritetna područja promocija zdravlja, prevencija i rano otkrivanje kroničnih nezaraznih bolesti, mentalno zdravlje djece i mladih uz podršku obitelji, koordinacija razvoja i pružanje socijalnih usluga u zajednici te ostali projekti od značaja za socijalnu skrb i za unapređenje zdravlja građana. (D. P.)


Podijeli: Facebook Twiter