Više od 2.000 imigranata iskrcano u lukama Italije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 2.000 imigranata pristiglo je u ponedjeljak u tri talijanske luke nakon opsežne međunarodne operacije provedene na Mediteranu radi spašavanja 25 plovila s imigrantima koji su isplovili iz Libije.

Veliki kontingent od oko 1.300 imigranata stigao je jutros u luku Taranto u Apuliji, vojnim brodom "Etna", javljaju mediji.

Izbjeglice, među kojima stotinjak žena i desetak beba, spašene su u nedjelju u sklopu operacije "Mare Nostrum" talijanske vojne mornarice. Tu operaciju pokrenuo je Rim nakon dva tragična brodoloma u listopadu u kojima se utopilo više od 400 osoba.

Većina izbjeglica pristiglih u ponedjeljak sirijske su i sudanske nacionalnosti. Drugi kontingent s 529 imigranata stigao je tijekom jutra u glavni grad Sicilije Palermo.

Izbjeglice, među kojima 120 žena (desetak trudnica) i 19-ero djece, bile su na panamskom teretnom brodu "City of Sidon" koji ih je skupio tijekom više operacija spašavanja na Mediteranu. Treća skupina od 211 imigranata stigla je u sicilijansku luku Pozzallo, blizu Raguse, ali i nju će premjestiti na drugo mjesto s obzirom da se u lokalnom prihvatnom centru već nalazi 400 osoba.

Više od 50.000 imigranata iskrcalo se od početka godine u Italiji, koliko i u cijeloj prošloj godini. Njih 2.200 stiglo je na Maltu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter