Više od 200 plesača pokazalo svoje korake

Manifestacija "Pula pleše" (M. ANGELINI)
Manifestacija "Pula pleše" (M. ANGELINI)

Kišovito vrijeme u subotu navečer spriječilo je brojne ljubitelje plesa da pokažu svoje korake i naučene koreografije pulskoj publici. Naime, odgođen je dio programa dvodnevne manifestacije "Pula pleše" zbog kiše koja nije prestala padati. Također, i jutarnji je dio programa koji je bio namijenjen najmlađim plesačima bio odgođen iz istih razloga. Međutim, svi oni koji su u petak navečer bili na toj manifestaciji, imali su prilike nesmetano uživati u umijeću brojnih plesnih skupina.

Petogodišnja tradicija

Pula pleše je manifestacija koja okuplja velik broj klubova, udruga i plesnih društava već petu godinu za redom. Kako nam kaže Marinela Kolić iz pulske Turističke zajednice, koja je uz Grad Pulu i pulsku tvrtku Alphera organizira manifestaciju, interes je svake godine sve veći.

- Prve godine na Portarati je nastupilo 11 plesnih skupina, a ove godine ih je čak 15 iz Pule s oko 200 plesača. U petak navečer publika je mogla vidjeti 26 točki, od break dancea, hip hopa do latinoameričkih plesova poput salse, ali i baleta te plesa na šipci. Nažalost, zbog vremenskih prilika odgođen je subotnji program ujutro, a i večernji smo dio nakon nastupa plesača zumbe odgodili jer je počela padati kiša, kaže nam Kolić.

Istaknula je da je bilo predviđeno da se manifestacija održi u Istarskom narodnom kazalištu, ali bi se to bilo dogodilo tek u slučaju da je kiša padala cijeli dan. Međutim, kako se do zadnjeg trena nije znalo kakvo će biti vrijeme, bina je ostala na Portarati.

Neumoljiva kiša

Inače, riječ je o svojevrsnoj prezentaciji plesnih udruga i klubova s područja Pule i bliže okolice. U petak navečer brojnoj su se publici na Portarati predstavili Plesni studio Zaro, Studio za klasični balet Rondo, Plesni centar Studio, Breakdance studio AB Original, Društvo Naša djeca Pula, KUD Tasa - Plesni studio Art Dance, UPBEAT, Irish Maiden s irskim plesom, Sense & Dance, Plesni studio Cool step, Plesni studio Rosso Latino, Plesni studio Infinity, S Fitness i Saltatrix. Plesačica iz kluba Pole Diamond Academy zbog ozlijede nije mogla nastupiti u petak, ali se pripremala za subotnji nastup.

No, promjenjivo vrijeme subotnje večeri dozvolilo je samo nastup zumbašica iz kluba koji vodi Marina Lorencin. A energičnom nastupu pridružili su se na kraju i drugi plesači, pa i publika koja je ostala na Portarati čak i pod kišobranima. Nakon prve kiše, bina je obrisana, ali poslije je kiša bila neumorna i nitko više nije imao snage čekati da prestane te je donijeta jednoglasna odluka da se odustane od druge večeri.

No, organizatori poručuju kako se ova manifestacija definitivno nastavlja jer donosi brojnoj publici pregled stvaralaštva mladih iz područja plesne kulture u Puli i široj okolici. Svake sljedeće godine evidentan je porast interesa za upise u plesne klubove, a izbor različitih plesnih tehnika i vrsta je također s godinama sve veći. (Barbara BAN, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter