Više od 20 hardcore punk bendova u dvorištu Rojca


Monteparadiso Hardcore Punk Festival ove godine došao je do 24. izdanja koje će trajati tri dana, od četvrtka do subote. Monteparadiso festival jedan je od najstarijih festivala nezavisne scene u Europi i kontinuirano se održava prvog vikenda u kolovozu još od 1992. godine. Udruga Monteparadiso ove godine pripremila je program od 21 imena domaće i međunarodne hardcore punk scene koji će se u tri dana izmijeniti na festivalskoj pozornici u unutarnjem dvorištu Društvenog Centra Rojc u Puli.

Festival će u četvrtak otvoriti njemački anarho punkeri Ämbonker, dok će se nakon njih na festivalskoj pozornici izmijeniti rusko-kanadski punk rock trojac iz Berlina Nitro Injekzia, slovenski punk bend Gužva u Bajt, austrijski Ewig Frost sa zanimljivom kombinacijom metala, crusta i rock'n'rolla, Bosonogo Djetinjstvo iz Zadra također sa svojom zanimljivom kombinacijom hardcorea i post-punka te legendarni pulski hardcore punk bend Pasmaters. Prvu večer festivala zatvorit će engleski FUK, novi bend Gabbe, gitarista legendarnog engleskog benda Chaos UK.

Drugi dan festivala otvorit će mlade snage pulske hardcore punk scene Red Tape, zatim će nastupiti izraelski punkeri City Rats, Talijani Slander, koji sviraju hardcore novije škole u kombinaciji s thrash metalom, Slovenci Đornata sa sirovim hardcore punkom starije škole u kombinaciji s grindom i crustom, te mračni belgijski crusteri Link. Kraj druge festivalske večeri rezerviran je za prvi slovenski grindcore bend Extreme Smoke 57 te legendarni engleski crust bend Extinction of Mankind.

Subotu, ujedno i zadnji dan festivala, otvara Rost, novo ime na austrijskoj hardcore punk sceni, a zatim će uslijediti talijani Overcharge s kombinacijom speed metala, punka, crusta i rock'n'rolla, novosadski bend Lazarath s kombinacijom hardcore punka i thrash metala, legendarni predstavnici punka 80-ih+ - Proces iz Subotice, kultni slovenski bend Pizda Materna i veterani ekstremnog zvuka češke scene Malignant Tumour. Festival će zatvoriti dobro poznati predstavnici hardcore punka švedske škole - Crude SS.

Vrata dvorišta Rojca otvaraju se u 20 sati, dok će koncerti započeti u 21 sat. Sve dodatne informacije o festivalu dostupne su na web stranici www.monteparadiso.hr. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter