Više od 160 poginulih u borbama oko Damaska

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 160 boraca poginulo je na obje strane tijekom posljednja dva dana u sukobima oporbenih snaga i sirijske vojske koji se vode istočno od Damaska, objavili su u nedjelju iz Sirijskog opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Nakon nedavnih uspjeha vladinih snaga koje su blokirale opskrbu pobunjeničkih postrojbi južno od glavnog grada Sirije, oporbene snage pokušavaju probiti blokadu, javlja SOHR. Akcija je počela u petak kad su stotine pobunjenika i džihadista napale položaje vojske.

Tijekom dosadašnjih borbi poginulo je najmanje 55 pobunjenika, sedam zapovjednika postrojbi, te još 41 pripadnik džihadističkih snaga Islamske države u Iraku i na Levantu, bliske Al Kaidi. Sirijska vojska izgubila je 36 vojnika a poginulo je i oko 30 pripadnika provladinih milicija.

Nakon što je u nedavnim borbama zauzela područja južno od glavnog grada, vojska Bašara al Asada sada se usredotočila na protjerivanje oporbenih snaga istočno i sjeverno od Damaska. U ratu u Siriji koji traje duže od dvije i pol godine dosad je poginulo najmanje 120.000 ljudi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter