Više od 12 tisuća posjetitelja na MetalDays festivalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posljednjeg tjedna u srpnju u slovenskom Tolminu održan je nadaleko poznati festival MetalDays, na koji je pristiglo više od 12 tisuća ljubitelja metal glazbe iz cijelog svijeta. Ovo je bilo trinaesto izdanje ovog nadaleko poznatog metal festivala, a na dvije pozornice nastupilo je čak stotinjak bendova.

Između ostalih, tu su nastupili velikani poput Orphaned Landa, Dark Funerala, Testamenta, Insomniuma, Arkone, Skindreda, Marduka, Dying Fetusa, Napalm Deatha, Kreatora, Electric Wizarda, Einherjera, Exodusa, Blind Guardiana, pulskih Infernal Tenebre i mnogih drugih.

Osim zaista impresivnim line-upom glazbenika koji su nastupili, MetalDays mami posjetitelje i izborom gotovo bajkovite lokacije na rijeci Soči, a uz to se organizatori itekako brinu o očuvanju okoliša. S obzirom da se festival održava pest dana, organizatori su ponudili i pregršt različitih sadržaja - poput joge i odbojke u jutarnjim satima na Beach baru, izleta na Tolminska Korita s besplatnim prijevozom i još koječega, a valja pohvaliti i bogatu gastro ponudu, gdje su se našli i veganski meniji.

Odlična organizacija, kvalitetan koncertni program i dodatni sadržaji razlog su zbog kojeg brojni posjetitelji svake godine dolaze na MetalDays - a mnogi kažu da se ovdje osjećaju kao pripadaju jednoj velikoj obitelji. U prilog tome idu i poruke izvođača s pozornice, koji su komentirali da je MetalDays festival na kojem prevladava samo čista pozitivna energija bez obzira na boju kože ili bilo kakvu drugu vjersku ili političku pripadnost - a svih veže ljubav prema metal glazbi.

Nakon uspješnog ovogodišnjeg izdanja, već su krenule pripreme za sljedeći festival - pa je tako za srpanj 2017. godine najavljen nastup grupa Opeth, Doro, Bloodbath, Batushka i drugih. Organizatori su također najavili i novu manifestaciju, Winter Days of Metal koja će se održati od 19. do 25. ožujka 2017. u Bohinjskoj Bistrici, gdje će nastupiti Flotsam and Jetsam, Draconian, The Devil i drugi. (Tatjana MARAS)


Podijeli: Facebook Twiter