Više od 100 kandidata na audiciji za dječji festival

Audicija za srednjoškolce u Pionirskom domu (N. LAZAREVIĆ)
Audicija za srednjoškolce u Pionirskom domu (N. LAZAREVIĆ)

Više od stotinu mladih, ali i sasvim malih, pjevača nastupilo je na audiciji za djecu osnovnih i srednjih škola za prvi pjevački festival "Na putu do zvijezda - Pula pjeva", što govori o velikom interesu za ovakve manifestacije. Prvog dana audicije, za niže i više razrede osmoljetki, nastupilo je 74 djece, dok se za drugi dan audicije prijavilo 31 srednjoškolac, saznajemo od Irene Peruško iz Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula, voditeljice ovog projekta, uz koju u organizaciji sudjeluje i pulsko Društvo Naša djeca uz potporu Grada Pule.

Pjevači su na audiciji u bivšem Pionirskom domu mogli nastupiti samostalno, uz matricu ili uz pratnju instrumenta, a žiri je ocjenjivao intonaciju, vokalnu izvedbu i scenski nastup.

- U petak je bilo jako puno talentiranih mališana, što je otežavalo posao žiriju. No, u subotu je žiri imao još teži zadatak jer, iako je bilo daleko manje prijavljenih, u pitanju su srednjoškolci koji već pokazuju zavidno znanje i profiliranost u glazbu, kaže Peruško.

Srednjoškolci su se predstavili klasičnim izvedbama, pop, ali i rock pjesmama. Tko će se od njih, ali i mlađih izvođača po izboru četveročlanog žirija plasirati u polufinale, bit će objavljeno sutra.

Žiri su činili pjevačica Gabrijela Galant Jelenić, profesorica solo pjevanja na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli Sofija Cingula, profesorica glazbenog iz OŠ Vodnjan Emanuela Pinzan Chiavalon te pjevač, glazbenik i skladatelj Franko Krajcar. U finalnim izvedbama pridružit će im se i Sabina Vidulin, profesorica metodike glazbene kulture s pulskog Sveučilišta.

- U polufinale ide neograničen broj sudionika koji zadovolje kriterije. Za polufinale će se s kandidatima raditi individualno, sugerirat će im se kakva i koja izvedba bi im odgovarala s obzirom na afinitete i mogućnosti, a pratit će ih, ovisno o tome radi li se o pop, rock ili klasičnoj izvedbi, bend Čarobne frule ili orkestar Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. Očekuje se da se ciklus finala održi krajem ožujka. U finale ide samo 16 najboljih od više od stotinu prijavljenih, rekla je Peruško.

Tatiana Giorgi iz Čarobne frule upozorava da se sve radi volonterski, uključujući i žiri. Za finale će učenici Strukovne škole raditi frizure i kostime, a iz Škole primijenjenih umjetnosti napravit će kipiće, odnosno trofeje za pobjednike. Nastupi, koje snima pulska TV Nova, bit će prikazivani u posebnim emisijama, a svi sudionici će po završetku finala biti nagrađeni jednodnevnim izletom u Gardaland. (Z. STRAHINJA; snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter