Više novozaposlenih u turizmu

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Turizam je ove godine osim odličnog turističkog prometa donio i rast zaposlenosti, saznajemo iz Ministarstva turizma. Naime, prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do kolovoza ove godine, broj novozaposlenih u turističkom sektoru iznosio je 15,1 tisuću što, u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, predstavlja rast od devet posto.

U spomenutom su razdoblju novozaposlene osobe u turističkim djelatnostima činile gotovo 56 posto udjela u ukupnom broju novozaposlenih osoba. Broj zaposlenih sezonskih radnika u turizmu, u prvih je osam mjeseci iznosio 10,6 tisuća ili 10 posto više nego prošle godine, što predstavlja udio od 59 posto u broju ukupno novozaposlenih osoba u turističkom sektoru u osam mjeseci.

"Hrvatska je dosadašnju turističku sezonu odradila odlično, a uzimajući u obzir turističke rezultate konkurenata, s ponosom možemo konstatirati da smo ovogodišnji pobjednici na Mediteranu. Iako ova godina još nije završena, vjerujem da će i ukupni rezultati turističkog prometa za 2012. godinu pratiti dosadašnji porast.

Istovremeno, porast broja novozaposlenih u turističkim djelatnostima jasan je znak da i tom segmentu posvećujemo sve veću pažnju te shvaćamo kako su ključ uspjeha u turizmu, velikim dijelom upravo turistički djelatnici koji kroz svakodnevni kontakt s gostima kreiraju sliku o našoj zemlji.

Želio bih zahvaliti svim turističkim djelatnicima na dosadašnjem trudu i zalaganju jer je, zahvaljujući njihovom predanom radu, Hrvatska u svijetu percipirana kao zemlja dobrih i gostoljubivih domaćina, što uostalom pokazuju i dosad ostvareni turistički rezultati", izjavio je ministar turizma Veljko Ostojić. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter