Više liječnika specijalista na usluzi Buzećanima

Dom zdravlja Buzet (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Dom zdravlja Buzet (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Buzećani za zdravstvene usluge, izuzme li se opća i hitna medicina, moraju putovati najmanje pedesetak kilometara u jednom smjeru, no zahvaljujući proračunskim izdvajanjima zadnjih desetak godina Grad Buzet izdvaja za bolji zdravstveni standard u Hitnoj i za specijalističke usluge u Buzetu.

Za buzetsku Ispostavu županijskog Zavoda za hitnu medicinu ove je godine osigurano 63.800 kuna, a za mjesečni dolazak dvoje specijalista, internista i okulista, u buzetsku Ispostavu Istarskih domova zdravlja predviđeno je 70.000 kuna.

Korisnici ovih zdravstvenih usluga najčešće su starije životne dobi, a k tome se na ovakve preglede u Rijeci dugo čeka. Dolazak internista ugovara se preko Istarskih domova zdravlja i pregled je za pacijente besplatan. Okulist dolazi jednom mjesečno u Buzet, i ovaj pregled nije besplatan za pacijente. Cijena pregleda okulista ove će godine biti 250 kuna, a Grad će sufinancirati sa 80 kuna, ističe resorna gradska pročelnica Elena Grah Ciliga.

Sa 59.000 kuna planira se nastaviti sufinancirati dolazak logopeda dva puta tjedno u Dječji vrtić "Grdelin". Proračunskim sredstvima sufinancirat će se i privatna praksa fizikalne terapije i rehabilitacije te zdravstvene njege. Kao i prethodnih godina nastavlja se sufinanciranje Privatne prakse fizikalne terapije i rehabilitacije Relax i privatne prakse zdravstvene njege Zdenka Havić sa po 17.860 kuna, te rad dislocirane Sektorske ambulante u Roču. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter