Više inovativnih projekata iz Istre dobiva sredstva

Ilustracija iz arhive (B. G.)
Ilustracija iz arhive (B. G.)

Ministarstvo turizma odabralo je 85 razvojnih projekata koje će sufinancirati s ukupno 8 milijuna kuna predviđenih po ovogodišnjem programu poticanja inovacija u turizmu, doznaje se iz tog ministarstva.

Projekti su odabrani temeljem prijava na natječaj za ta sredstva objavljenom sredinom lipnja i koji zadovljavaju ciljeve programa Inovativni turizam, a to je razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda te obogaćivanje i unapređenje ukupne turističke i ugostiteljske ponude.

Među projektima s najvišim iznosom od 300 tisuća kuna Ministarstvo će sufinancirati projekt Svijetleći divovi Turističke zajednice grada Pule. Slijede projekti koji su dobili po 250 tisuća kuna - Natura 2000 Adria tvrtke Plavi svijet, Inovativni sadržaj tvrđave Sv. Ivana u Šibeniku te Željeznički kolodvorski hosteli tvrtke Adriatik željeznički hosteli.

Po 210 tisuća kuna dobili su projekti Planinskog dizajna Hotel&Sport Resorta Lika tvrtke Zelena ulaganja te Sportski centra Ličko Lešće tvrtke Gacka, a 208 tisuća kuna dobio je projekt raspršenog hotela Šibenik na prijedlog šibenske Turističke zajednice.

Po 200 tisuća kuna odobreno je za projekte Magazin soli u gradu Pagu, Pula City Touru tvrtke Idea Istra, Razgledavanje podmorja medulinskog akvatorija tvrtke Navita Decorum te Swanky mint hostel tvrtke Kreativna gradnja. Najmanji iznos potpore od 6.000 kuna pripao je projektu Izrada mobilne aplikacije za pametne telefone Turističke zajednice općine Lopar, a među ostalim projektima koji su dobili potpore od 8.500 do 200 tisuća kuna su najrazličitije vrste projekata, od primjerice Čokoladne čarolije i Virtualne turistočke ture preko Dječjeg zabavnog parka u kampu Zagreb i Pračovjekovog leta na mjesec do Online hrvatske kuharice i Vojnih tura. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter