Više briga zbog trafostanice nego zbog nasilja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Je li pulski asfalt plodno tlo nasilju? Izdvaja li se po tome kvart Monte Zaro? - pitali smo gradane nakon napada na dvojicu 12-godišnjaka prošlog ponedjeljka na Monte Zaru.

- Monte Zaro je kvart u kojem dugo živim i s vremena na vrijeme se dogode kakvi incidenti, ali mislim da ih ima i u drugim kvartovima. Svako nasilje treba osuditi. Žao mi je što se dogodilo tim djecacima. Bilo bi dobro kada bi Monte Zaro bio osvjetljeniji javnom rasvjetom, rekla nam je Katarina Vukovic.

- Monte Zaro nije problematican kvart, možda je to više Šijana, smatra Milivoj Milin. "To vam je slika društva. Problema možda ima u naselju kada se u Rojcu održavaju kakve manifestacije. Smetaju mi mnoge druge stvari, na primjer te antene i trafostanica. A i miris boje koji dopire iz Uljanika kada farbaju brodove", požalio nam se Milin.

Da je trafostanica veliki problem stanarima u zgradama u blizini kojih su djecaci napadnuti rekli su nam i Jerko Kovacic i Ante Soldo.

- To je problem o kojem ne pišete. Trafostanica je tu preko puta i u našoj zgradi. Zašto je iz naše zgrade ne izmjeste? U posljednjih desetak godina desetero ljudi je umrlo, i to svi od karcinoma ili leukemije, rekao nam je Kovacic te nam i pokazao trafostanicu.

- Grad je jako pogriješio kada je bivšu vojarnu namijenio tome cemu je. Bilo bi bolje da je smjestio svoje službe i institucije. A bojim li se nasilnika i za djecu? Pa sigurno. Djecu ne puštamo van. Odvedem ih na selo i tamo se igraju, ispricao nam je Kovacic te se požalio i na buku koju mladež stvara kada se u Uljaniku održavaju student partyji.

Alena Bobana sreli smo kad je došao pred svoju "prvašicu," po koju i inace dolazi. - Nisam došao zbog napada na ta dva djecaka. Dolazim po nju uvijek kada sam slobodan. Nisam primijetio nekakvo nasilje medu djecom. Nedavno su me neki ucenici iz nižih razreda pitali cigaretu i nisam im dao. (S. BODLAJ IVAŠIC, snimio S. MILJEVIC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter