"Višak" djece ipak upisan u željeni vrtic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Roditelji koji su ostvarili pravo na potporu Grada Pule prilikom upisa djece u vrtice, a koja su ispala iz kvote od 500 djece, za koliko je predvideno sufinanciranje u privatnim vrticima, svoju ce djecu, njih 93, ipak moci upisati u željeni (privatni) vrtic, i to po istoj cijeni od 650 kuna, zakljucak je to sastanka ravnateljica privatnih vrtica i Grada Pule.

Sastanak je, podsjetimo, održan povodom problema nastalog oko upisa djece ciji su roditelji ostvarili pravo na sufinanciranje boravka u privatnim vrticima, no naknadno se ispostavilo da to pravo ne mogu iskoristiti te im je ponudeno mjesto u gradskim vrticima.

Roditelji su negodovali posebno zato što je u više navrata istaknuto da djecu, pod istim uvjetima, mogu upisati u vrtic koji žele. Medutim, ispostavilo se da Grad sufinancira boravak u privatnim vrticima za njih 500 pa je ispalo da se "višak" od 93 djeteta ciji su roditelji izrazili želju za upis u privatni vrtic ne može upisati uz sufinanciranje, vec da to pravo mogu iskoristiti upisom u gradski vrtic.

Ipak, tijekom nekoliko sastanaka pronaden je kompromis i odluceno je da ce se svi upisati u željeni vrtic, i to po cijeni od 650 kuna za 10-satni program. Roditelji dakle placaju cijenu koja je i dogovorena, a razliku od 900 kuna (cijena bez sufinanciranja u privatnim vrticima iznosi 1.550 kuna) snosit ce Grad (292 kune) te privatne ustanove.

Procelnik nadležnog odjela Erik Lukšic izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorom, ponovivši da je ovo prva godina primjene novog pravilnika o upisima te su problemi normalna pojava.

"Finale, odnosno pravu sliku u vezi s upisima imat cemo pocetkom iduce pedagoške godine. Zasad smo zadovoljili 95 posto roditelja, a iduce cemo, nadam se, postici stopostotni ucinak", rekao je Lukšic.


Podijeli: Facebook Twiter